Ντάισελμπλουμ: Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες με το χρέος - Έχουμε έτοιμα μέτρα για μετά το 2018

Προϋπόθεση «να τηρήσουν τους όρους του προγράμματος»

Ντάισελμπλουμ: Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες με το χρέος - Έχουμε έτοιμα μέτρα για μετά το 2018

«Έχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα» αποκάλυψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Bloomberg από τη Μάλτα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε πολύ παραγωγικές τις έως τώρα συζητήσεις των θεσμών στην Αθήνα με φόντο την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις και τόνισε: «Αυτό που ακούω είναι ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ εποικοδομητικές και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος».

Ο Ντάισελμπλουμ έστειλε σαφές μήνυμα στους Έλληνες τονίζοντας πως «στεκόμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους», ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα πρέπει «να τηρήσουν τους όρους του προγράμματος και, σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει».

Αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε πως «το πρωτογενές πλεόνασμα τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να αυξηθεί και όντως ανεβαίνει κάθε χρόνο και ο στόχος είναι το 3,5%. Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να μειωθεί λίγο και αυτό πράγματι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top