Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η ΝΔ

Τι ανέφερε στη Βουλή ο τομεάρχης Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Συγκεντρώνονται πολλά σύννεφα στον ορίζοντα των εθνικών θεμάτων από απαράδεκτες δηλώσεις, τόσο από τα ανατολικά, όσο και από τα βόρεια της χώρας», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ανέφερε ότι «ο κ. Ερντογάν αισθάνεται πανίσχυρος εσωτερικά, αλλά ανήσυχος για τις εξελίξεις στα σύνορά του, εξελίξεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει» και «αυτός ο συνδυασμός ισχύος αλλά και ανασφάλειας τον καθιστά απρόβλεπτο».

«Οι απαράδεκτες και προκλητικές, επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης αμφισβητούν τη διεθνή νομική βάση, πάνω στην οποία έχει στηριχθεί, επί σχεδόν έναν αιώνα, η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφορούν, βεβαίως, άμεσα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απαιτούνται γι' αυτό εγρήγορση, συντεταγμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες, πέραν από τις καθυστερημένες και αμήχανες αντιδράσεις της κυβέρνησης», τόνισε επίσης κ. Κουμουτσάκος. Όπως πρόσθεσε, πρέπει ακόμη να ενημερωθούν οι εταίροι μας, αλλά και τα συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αντιδράσεις στις δηλώσεις Ερντογάν , στο βίντεο του δελτίου ειδήσεων του Star...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top