Όλα ανοιχτά από Τζανακόπουλο στο briefing για Eurogroup, χρέος, ΔΝΤ-Τι είπε για τον Ερντογάν

Αρνητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ενδεχόμενο συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το ελληνικό χρέος

Όλα ανοιχτά από Τζανακόπουλο στο briefing για Eurogroup, χρέος, ΔΝΤ-Τι είπε για τον Ερντογάν
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στα περισσότερα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν από λίγο.

Για την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και την εκ νέου αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη (ακόμη) η δήλωση on camera, ενώ παρά την εμπλοκή τελικά στο Κυπριακό, δεν απέκλεισε την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Στην πρόσφατη συνομιλία τους συνομίλησαν αρκετή ώρα και εκφράστηκε η θέληση για διμερή συνάντηση ώστε να υπάρχει σύγκλιση στο θέμα των εγγυήσεων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία (για συνάντηση) και μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα δούνε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Είναι ανοιχτό το ζήτημα αλλά θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις των δανειστών, υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το αν μετά τις μεγάλες διαφωνίες που υπήρξαν για τα εργασιακά με το ΔΝΤ, η κυβέρνηση επιθυμεί τελικά την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε:

«Θέλουμε το ΔΝΤ να μην βάλει εμπόδια και να καταλήξουμε σε συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος Αν θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι υψηλά και ότι τα μέτρα βυθίζουν σε ύφεση την ελληνική οικονομία, θέλουμε την συμμετοχή του ΔΝΤ».

Για το αν προτίθεται ο κ.Τσίπρας να ζητήσει για το θέμα του χρέους την σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Το θέμα του χρέους δεν είναι απομονωμένο από τα ζητήματα εφαρμογής του τρέχοντος προγράμματος, Είναι στενά συνδεδεμένο με το ζήτημα της β ΄αξιολόγησης. Πρώτα κλείνει αυτό και μετά ανοίγει το άλλο. Είναι πολιτικό το ζήτημα, αφορά τον τρόπο με οποίο θα δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα και οι πολιτικές διαφορές παίζουν ρόλο. Με τη ΝΔ δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παρόλα αυτά, είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε προτάσεις».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top