ΦΟΒΟΙ για 4ο μνημόνιο! Αντίθετη ΣΥΣΣΩΜΗ η αντιπολίτευση- Κυβέρνηση: Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα

Ινστιτούτο Bruegel των Βρυξελλών: Ή κούρεμα ή νέο μνημόνιο

​Με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της διαγραφής χρέους της χώρα μας, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Γερμανία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις ενώ το προχώρησε ακόμη περισσότε��ο λέγοντας ότι «οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, Έχουν περισσότερες κοινωνικές παροχές από την Γερμανία».

Ο υπουργός οικονομικών την ίδια ώρα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους Ευρωπαίους και κυρίως στους Γερμανούς ότι η χώρα κινδυνεύει αν δεν γίνει κάτι με το χρέος.

Ινστιτούτο Bruegel: Ή κούρεμα ή νέο μνημόνιο

Όμως ακόμη και για το έγκυρο Ινστιτούτο Bruegel των Βρυξελλών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

«Οι επιλογές είναι δύο: είτε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους είτε ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ζολτ Νταρβάς Bruegel στα ΝΕΑ.

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί Ρέντσι για τη χώρα μας

Ακόμη και ο σύμμαχος της χώρας μας στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης, Ματέο Ρέντσι, ενόψει του κρίσιμου συνταγματικού δημοψηφίσματος, μίλησε απαξιωτικά για την χώρα μας, ευλογώντας παράλληλα την ευμάρεια της Γερμανίας.

«Δεν θέλουμε να ακούμε πολίτες να λένε ότι θα γίνουμε σαν την Ελλάδα, αλλά θέλουμε να λένε σαν την Γερμανία» είπε.

«Τέτοιες δηλώσεις προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην Ευρώπη» σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Αντίθετη η αντιπολίτευση σε 4ο μνημόνιο- "Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα" λέει η κυβέρνηση

Πάντως και στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης. Θεωρούν ξεκάθαρο ότι για να δοθεί έστω και το ελάχιστο για το χρέος θα εφαρμοστεί νέο μνημόνιο.

«Κάποιοι ήδη γράφουν το επόμενο Μνημόνιο για τη χώρα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα παριστάνει ότι το αγνοεί;» σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Δεν υπάρχει χρέος χωρίς νέα μετρα και μνημόνιο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα γίνει εφόσον η Ελλάδα έχει κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και όχι πριν από το 2018» επισήμανε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής ενός νέου μνημονίου. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας του σημερινού προγράμματος» σχολίασε πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην Real News.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top