Γαβρόγλου: Υπάρχει βαθιά σχέση ανάμεσα στη Δημοκρατία και την Παιδεία

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει τραγικά επίκαιρο»

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ως μήνυμα διαρκούς αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας παραμένει τραγικά επίκαιρο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
«Οι συνθήκες από το 1973 έχουν αναμφίβολα αλλάξει. Το αίτημα ωστόσο παραμένει επίκαιρο. Το διακύβευμα σήμερα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ: καλούμαστε όχι μονάχα να υπερασπιστούμε την πληγωμένη δημοκρατία μας, αλλά το ίδιο το ανθρώπινο πρόσωπο των κοινωνιών μας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.]
Ο κ. Γαβρόγλ��υ τόνισε πως υπάρχει «βαθειά σχέση ανάμεσα στην εκπαίδευση και τη δημοκρατία» και υπογράμμισε πως δεν νοείται η μία χωρίς την άλλη.
«Ο θεσμός της εκπαίδευσης δεν μεταδίδει απλά γνώσεις. Επιτελεί έναν βαθιά πολιτικό ρόλο, κομβικό για την αναπαραγωγή της κοινωνίας: η εκπαίδευση αντανακλά το παρόν της κοινωνίας και καθρεφτίζει τον τρόπο που φαντάζεται το μέλλον της. Αυτήν την βαθιά πολιτική όψη του αντιδικτατορικού αγώνα προσπαθούν να υποτιμήσουν όσοι υποκριτικά υποστηρίζουν ότι οι φοιτητές του 1973 περιορίστηκαν σε αιτήματα φοιτητικού συνδικαλισμού. Το διακύβευμα της εξέγερσής τους ήταν πολύ ευρύτερο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «είναι μία ευκαιρία να αναστοχαστούμε όχι μόνον το παρελθόν μας αλλά, κυρίως, το παρόν μας».
«Ας μην ξεχαστεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου, και κυρίως, ας μην μετατραπεί σε μία ανάμνηση αποκομμένη από το πλαίσιο του παρόντος» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top