Μπακογιάννη: Απρεπείς οι δηλώσεις Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

«Η ΝΔ υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις»

Μπακογιάννη: Απρεπείς οι δηλώσεις Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

​«Απρεπή» χαρακτήρισε τη δήλωση Σόιμπλε, αναφορικά με το χρέος, η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς -όπως είπε- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόταν ευθέως στον Μπάρακ Ομπάμα.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου αν και «δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος».

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως το θέμα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι θα διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μετα��ρυθμίσεων. Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ερωτηθείσα για την πρόταση της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι η ΝΔ «υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις» υπογραμμίζοντας πως το κράτος πλέον είναι αριθμητικά μικρό αλλά υπάρχει περιθώριο περιστολής δαπανών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε και την ανάγκη να διορθωθεί η αγορά εργασίας.

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη εκλογών άμεσα, καθώς όπως είπε η ΝΔ δεν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση επί των ερειπίων της χώρας και θέλει να προλάβει ώστε να μην υπαχθεί η χώρα σε 4ο μνημόνιο.

Δείτε ακόμη:

ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε: Προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα όποιος μιλά για ελάφρυνση χρέους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top