Άκυρο από Βερολίνο σε Ομπάμα: Δεν πρόκειται να γίνει απομείωση στο ελληνικό χρέος!

Bild: Επί του θέματος θα γίνει συζήτηση μετά τις γερμανικές εκλογές

«Πόρτα» στις παραινέσεις του Μπάρακ Ομπάμα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ρίχνει το Βερολίνο, πριν καν μεταβεί εκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος είχε ελπίσει στο κούρεμα του χρέους και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ταχθεί υπέρ του ελάφρυνσης στο Βερολίνο κατά τις συναντήσεις του με την Μέρκελ. Το βράδυ όμως κιόλας ήρθε η απόρριψη από το Βερολίνο» αναφέρει η Bild, η οποία επικαλείται συνομιλία με έμπιστο συνεργάτη της καγκελαρίου.

«Δεν χρειάζεται να κάνει άδικο κόπο ο κύριος Obama, η απομείωση αποκλείεται και έτσι θα γίνει! Αυτό που διαδίδει ο Τσίπρας και ορισμένοι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι η συνήθης προπαγάνδα της Αθήνας: " Εάν ανταποκριθούμε στο σημερινό στάδιο και κατάσταση στο αίτημα αυτό, η χώρα σε τρία χρόνια θα βρίσκεται ξανά στο τέλος , διότι σε ουσιαστικούς τομείς δεν έχει αλλάξει τίποτα» φέρεται να είπε η πηγή στην γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει, στην επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Ομπάμα «θα κάνει την τελευταία του προσπάθεια να πείσει το Βερολίνο να γίνει απομείωση του χρέους και επομένως να προβεί η Ε.Ε. σε διαγραφή των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων».

Σύμφωνα με τη Bild, όμως, «επί του θέματος θα γίνει συζήτηση μετά το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές».

«Στο πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα υπάρχουν πάντως πολλά: Υπάρχει η μεγάλη συμβολική ομιλία την οποία θα εκφωνήσει στο λίκνο της δημοκρατίας, την τελευταία του στο εξωτερικό. "Πρόκειται για ένα μήνυμα προς τον κόσμο", σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη. Δηλαδή δεν θα αφορά απαραίτητα την Ελλάδα, διότι για την σωτηρία της η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει μέχρι στιγής ούτε ένα σέντ» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top