ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ: Όταν ο χαμογελαστός Ομπάμα συνάντησε τον ΠτΔ έξω από το Προεδρικό

Τα χαμόγελα, η Προεδρική Φρουρά και οι εθνικοί ύμνοι

​Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα σήμερα στη χώρα μας, με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα. Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε γύρω στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από κομβόι αυτοκινήτων της προσωπικής του ασφαλείας.

181777.jpg
Κι ενώ ούτε πουλί δεν πετά στην καρδιά της Αθήνας, το «τέρας» στο οποίο επιβαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος σταματά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Προς έκπληξη όλων ο Μπαράκ Ομπάμα κατεβαίνει από αυτό, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. (Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, τον Αμερικανό Πρόεδρο θα υποδεχόταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και θα ακολουθούσε η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά. Όλοι περίμεναν να γίνουν αυτά πιθανότατα για λόγους ασφαλείας, εντός του Προερικού Μεγάρου).

181787.jpg
Ο Ομπάμα χαμογελαστός, ανταλλάσσει χειραψία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον υποδέχεται με μεγάλη χαρά, κρίνοντας από τις εκφράσεις του προσώπου του Αμερικανού Προέδρου. Οι δύο άνδρες έχουν μια ευχάριστη μικρής διάρκειας συνομιλία.

181788.jpg
Σύσσωμη η Προεδρική Φρουρά είναι στο πόδι και ο Διοικητής της υποκλίνεται στον πλανητάρχη Ομπάμα. Η μπάντα συνοδεύει με τους ήχους της, το «βάδην» του Αμερικανού Προέδρου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο κόκκινο χαλί.

181786.jpg
Η υποδοχή του συνεχίζεται με τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος τον ακούει σε στάση προσοχής, με το δεξί χέρι ακουμπισμένο στην καρδιά. Ακολουθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Λίγο πριν την είσοδο του στο Προεδρικό, τον υποδέχονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο διάλογος Ομπάμα-Παυλόπουλου μπροστά στις κάμερες! Πως μπήκε στη μέση... ο Τραμπ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top