ΝΥΤ: Ο Τραμπ θα ακολουθεί τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ελλάδα

Εκτιμά ότι η νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου καθιστά μετέωρες όλες τις μεγάλες δεσμεύσεις και προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα

ΝΥΤ: Ο Τραμπ θα ακολουθεί τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ελλάδα
Στην σκιά… του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί την επίσκεψη στην Ελλάδα ο Μπάρακ Ομπάμα, όπως εκτιμούν οι New York Times.
Σε άρθρο με τίτλο «Ο Ομπάμα σε υπερατλαντικό ταξίδι, όπου το θέμα “Τραμπ” θα τον ακολουθεί», η αμερικανική εφημερίδα τονίζει πως ο Ομπάμα «έχει πολλά να εξηγήσει» καθώς όποτε τον ρωτούσαν οι ξένοι ηγέτες για το πόσες πιθανότητες έχει να επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντούσε «καμία».
«Το αποχαιρετιστήριο ταξίδι του Ομπάμα θα επισκιαστεί από την αβεβαιότητα που έχει σπείρει πάνω σε μερικές από τις μεγάλες δεσμεύσεις και προτεραιότητες της εξωτερικής του η νίκη του Τραμπ» τονίζουν οι New York Times.
Στην περιοδεία του, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, ο Μπαράκ Ομπάμα «σκοπεύει σαφώς να προτρέψει τους ομολόγους του να επιμείνουν στην εφαρμογή αυτών των συμφωνιών, ακόμη κι εάν οι ΗΠΑ δείξουν δισταγμό.
«Δεν είμαι βέβαιη ότι το ταξίδι του, παρά τις καλές προθέσεις, θα μπορέσει πλέον μετά τη νίκη Τραμπ να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων» υποστηρίζει η αναλυτής του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών Χέδερ Κόνλεϊ.
Κατά τους New York Times, οι αμφιβολίες αυτές μάλλον δεν θα κάνουν δεκτικούς τους ξένους ηγέτες στα αιτήματα του Μπαράκ Ομπάμα - ανάμεσά τους και στο αίτημα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top