Κι όμως συμφώνησαν: Θετική η επίσκεψη Ομπάμα δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ!

Τι ανέφεραν σε σημερινές τους δηλώσεις Τζανακόπουλος, Χρυσόγονος, Κεφαλογιάννης, Βορίδης κ.α.

Κι όμως συμφώνησαν: Θετική η επίσκεψη Ομπάμα  δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ!
Σε ένα πράγμα φαίνεται να συμφωνούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση: Ότι η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα είναι θετικό γεγονός για την χώρα μας, έστω και με «αστερίσκους» από πλευράς ΝΔ (για το γεγονός ότι τον διαδέχεται στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ΗΠΑ στο παρελθόν).
Δ. Τζανακόπουλος: Κορυφαίο ζήτημα η έλευση Ομπάμα

«Είναι ένα κορυφαίο ζήτημα η έλευση του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας, μετά από 17 χρόνια Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα.Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει το μέγιστο θέμα του ελληνικού χρέους, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και το Κυπριακό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real Fm.
O κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε οε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους πω «φάνηκε και από τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου στην Καθημερινή ότι αποτελεί για κείνον ένα κορυφαίο ζήτημα και θέλει να κλείσει την οκταετία της προεδρίας του με λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική και την οικονομική πολιτική». Τόνισε ακόμα ότι «πιθανόν η νίκη Τραμπ να ενισχύει ακόμα περισσότερο τη βούληση της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης να δοθεί μια λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη», ενώ υπενθύμισε την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.
Χρυσόγονος: Πάντα έχει μια συμβολική αξία μια επίσκεψη Αμερικανού προέδρου

Στον ίδιο σταθμό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι «πάντα έχει μια συμβολική αξία η επίσκεψη Αμερικανού προέδρου, έστω και απερχόμενου», αν και αναγνώρισε ότι «θα είχε μεγαλύτερη αν είχε ��ερδίσει η Κλίντον στις εκλογές».
Ο κ. Χρυσόγονος συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει τόσο μεγάλη αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής ώστε να υπάρξει ανοιχτή συμπαράσταση των ΗΠΑ σε αναθεωρητικές επιδιώξεις της Τουρκίας σε σχέση με τη συνθήκη της Λωζάνης».
Μ. Κεφαλογιάννης: Το «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» δεν υπάρχει πια στον ΣΥΡΙΖΑ
«Θετική η επίσκεψη Ομπάμα και έχει και τους συμβολισμούς της τους οποίους μακάρι να μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε» δήλωσε ο ευρωβουλευτής επίσης
(αλλά της ΝΔ) Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Σκάι. Πρόσθεσε όμως σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ότι «μου θυμίζει λίγο και το π��ρελθόν της Αριστεράς και κυρίως των "συριζέων". Το "Αμερικάνοι προδότες των λαών" δεν υπάρχει».

Βορίδης: Και μόνο που θα είναι στην Ελλάδα ο Ομπάμα έχει τη σημασία του

Aπό την πλευρά ο Συντονιστής Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ Μ. Βορίδης δήλωσε στον Αlpha 989 για την επίσκεψη Ομπαμα:
«Προφανώς είναι σημαντική. (Οι ΗΠΑ) είναι μεγάλη χώρα και δύναμη. Είναι στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό από μόνο του έχει τη σημασία του. Οι όποιες δεσμεύσεις ενδεχομένως δεν έχουν τη βαρύτητα, γιατί είναι απερχόμενος αλλά σε κάθε περίπτωση έχει σημασία η παρουσία του και θα δούμε σε ποιο β��θμό θα αξιοποιηθεί στο μέλλον από την επόμενη διοίκηση, τη διοίκηση Τραμπ. Δεν θα έλεγα το ίδιο αν είχε εκλεγεί η Κλίντον, που θα ήταν σε έναν βαθμό συνέχεια της διοίκησης Ομπάμα».
Μαντάς: Πρέπει να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από την επίσκεψη Ομπάμα

«Πρέπει να πάρουμε ό.τι το δυνατόν περισσότερο ως χώρα από αυτή την επίσκεψη και δεν χωρούν μικροπολιτικές προσεγγίσεις» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος συνέδεσε την επίσκεψη του Ομπάμα κυρίως με το ζήτημα του χρέους.
«Είναι πολύ δύσκολο και για την Ε.Ε. και για το Βερολίνο και για τις ΗΠΑ να ξανανοίξει μια μεγάλη δυσκολία στο θέμα της Ελλάδας και λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας. Υπάρχει μια θέληση να κλείσει αυτό το ζήτημα. Και το ΔΝΤ προοιώνισε έναν συμβιβασμό με τη συμμετοχή του το 2018/19.Επιδιώκουμε και θέλουμε να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού χρέους» τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top