«Πανηγυρίζει» ο Τζανακόπουλος για πρωτοφανή ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας!

Λόγω των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ 1,5% το γ΄ τρίμηνο του 2016

Την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 3ο τρίμηνο σε ετήσια βάση (με διορθωμένα εποχικά στοιχεία) ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Επίσης αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα προηγούμενα τρίμηνα και πλέον υπολογίζει ότι η ύφεση του 2ου τριμήνου ήταν 0,6% από 0,9% που υπολόγιζε προηγουμένως και το πρώτο τρίμηνο 0,8% έναντι ύφεσης 1% που προηγουμένως εκτιμούσε. Τα στοιχεία (προς το παρόν) επιβεβαιώνουν τους στόχους του προϋπολογισμού που βασίζονται σε ύφεση 0,3% φέτος.
Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε «πανηγυρική δήλωση» του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος πάντως δεν σχολίασε τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία «καλπάζει» και ξεπερνά το 30%.
«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ' τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β' τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθ��νσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας «η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη».
«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top