Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου: ''Επικίνδυνοι οι συναισθηματισμοί με την συνθήκη της Λωζάνης''

Προς την Άγκυρα και τον Ερντογάν

​Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν επιδέχεται συναισθηματική ερμηνεία, έστειλε από την ακριτική Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στα περί «συνόρων της καρδιάς μας» του Ταγίπ Ερντογάν.

Πολιτικά επικίνδυνο είναι να ερμηνεύει κανείς συναισθηματικά τη Συνθήκη της Λωζάνης, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας έτσι στις συνεχείς δηλώσεις του Τ��γίπ Ερντογάν ότι πέραν των φυσικών συνόρων, υπάρχουν και «τα σύνορα της καρδιάς μας», όπως λέει.

«Ερμηνεύεται η Συνθήκη της Λοζάνης και υπάρχουν ερμηνείες πολλές. Οι κυριότερες είναι η ιστορική, είναι η συστηματική, είναι η γραμματική είναι η τελολογική ερμηνεία, αλλά διαμηνύουμε προς την Τουρκία δίπλα ότι συναισθηματική ερμηνεία, ερμηνεία από βάθους ή από μέσης καρδίας δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει και γιατί επιστημονικώς είναι αδιανόητη, αλλά είναι πολιτικώς επικίνδυνη και για τη διεθνή κοινότητα και για την παγκόσμια ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει σαφώς τα ελληνικά σύνορα αλλά και αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απάντησε όμως και σε όσους θεωρούν αστείες τις δηλώσεις Ερντογάν.

«Πολλά πράγματα ξεκινούν ως κωμωδία και καταλήγουν σε τραγωδία. Και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά…»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top