Όλγα Γεροβασ��λη: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο

Διέψευσε δημοσίευμα

​«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο». Αυτό ξεκαθαρίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», το οποίο αναφέρει ότι μεταξύ των μέτρων που ζητούν οι δανειστές, είναι και η μείωση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, οι δανειστές σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζητούν «να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονται από την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνε��όμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα “λουκέτο” σε φορείς – φαντάσματα».

Η κυρία Γεροβασίλη, από την πλευρά της, διέψευσε το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε «απολύτως ανυπόστατο και παραπλανητικό».

Στα περί αιτήματος των δανειστών να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτή έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.

Για την άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, η αρμόδια υπουργός απάντησε ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση.

Για την απόλυση όσω�� αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές, η υπουργός παρέπεμψε στον νόμο για το νέο μισθολόγιο (4354/15), στον οποίο δεν προβλέπεται ποινή απόλυσης στο ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης.

«Η επαναφορά των παραπάνω θεμάτων μέσα από πρωτοσέλιδο και μάλιστα ως επίκαιρο γεγονός, θίγει έντονα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η κυβέρνησή μας, απερίσπαστη από "διαρροές", εργάζεται στοχευμένα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίτευξης εθνικών στόχων μέσα απ' το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top