Σύγκρουση Γεροβασίλη με ΝΔ για τις καταγγελίες αύξησης του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων

«Άνθρακες ο θησαυρός» υποστηρίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Σύγκρουση Γεροβασίλη με ΝΔ για τις καταγγελίες αύξησης του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων
«Άνθρακες ο θησαυρός», ισχυρίζεται η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του αντίστοιχου υπευθύνου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά για αύξηση του αριθμού μετακλητών και γραμματέων.
«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά», υποστηρίζει η υπουργός και υποστηρίζει : «Η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας τα «δικά του παιδιά» είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ' όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτ��οχιάζουν το Κράτος».

Η κ. Γεροβασίλη απαντά επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση:

«Ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης κλπ. Ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τις επίσ��μες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων. Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών».

«Ενώ η Κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του Κράτους και το βλέμμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Γεωργαντάς (ΝΔ): Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων

«Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση είναι πλέον ορατά στον καθένα. Υπάρχει “εκτροχιασμός” στη Δημόσια Διοίκηση, που οφείλεται στην τακτοποίηση “ημετέρων”» υποστήριξε νωρίτερα από την πλευρά του ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ κ. Γεωργαντάς.
Ενδεικτικά επισήμανε:
1.Αύξηση Υπουργείων: κατά 4 (+1 θέση Επικρατείας)
2.Αύξηση Γραμματέων: κατά 22
α) Νέος Γραμματέας Υποδοχής
β) Νέος Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
γ) Νέος Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής
δ) Νέος Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ε) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά
στ) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
ζ) 4 νέοι διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προοπτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουργοί Επικρατείας)
η) 12 νέοι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε Υπουργό αναπληρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)
3.Αύξηση μετακλητών: για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000 (συγκεκριμένα 2.070 μετακλητοί με στοιχεία Απογραφής Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2016, http://apografi.yap.gov.gr/apografi/2016/Flows_2016.htm), οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γραμματείς.
4.Αύξηση μισθολογικών δαπανών των Υπουργείων: εκτινάχτηκαν κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δις ευρώ στο εννεάμηνο του 2016.
Ο τομεάρχης της ΝΔ κατέληξε στη δήλωσή του:
«Ένα πράγμα έχει πετύχει η Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση: Κατάφερε να απορροφήσει και να τακτοποιήσει μεγάλο μέρος του κομματικού της στρατού. Επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον αγρίως φορολογούμενο πολίτη».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top