Ντομπρόβσκις: Ισχυρή ανάπτυξη για Ελλάδα τ�� 2017

Χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%

Ντομπρόβσκις: Ισχυρή ανάπτυξη για Ελλάδα το 2017
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη το 2017 και πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% είναι εφικτός τόνισε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Απαντώντας σε ερώτηση του Παπαδημούλη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα είναι μέρος των συζητήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και διαβεβαιώνει πως η Κομισιόν θα παίξει το ρόλο της.
Αναλυτικά η απάντηση του Ντομπρόβσκις:
«Η ελληνική οικονομία έχει ήδη επανέλθει στην ανάπτυξη, ανά τρίμηνο μιλώντας. Βεβαίως στο σύνολο του έτους αναμένουμε ένα 0,3% ύφεση, αλλά και μια οικονομική αύξηση 2,7% και ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο έτος, επομένως η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη.
Και επίσης για τα δημοσιονομικά, γνωρίζουμε ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν τεθεί με έναν τρόπο διαρθρωμένο, αλλά αναμένουμε ότι ήδη φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι κάτω από το 3%, θα είναι στο 2,5% του ΑΕΠ, και θα συνεχίσει να μειώνεται, στο 1% του χρόνου.
Όσον αφορά δε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017, είναι 1,75% του ΑΕΠ και θεωρούμε ότι είναι απολύτως επιτεύξιμος.
Για τα μέτρα για το χρέος: Είναι κάτι που είχαμε αναφέρει ήδη στο Eurogroup του Μαΐου -τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα- και με βάση αυτά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οι συζητήσεις για το χρέος θα είναι μέρος των συζητήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Βεβαίως, δεν είμαστε εμείς οι πιστωτές της Ελλάδας, είναι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ωστόσο η Κομισιόν θα παίξει το ρόλο της για να διευκολύνει αυτήν τη συμφωνία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top