Σάλος με το νέο υπουργείο του Παππά – Βάζει χέρι στις αρμοδιότητες της ΕΥΠ, καταγγέλλει η ΝΔ!

Τι σημαίνει η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής στον κ. Παππά

Σάλος με το νέο υπουργείο του Παππά – Βάζει χέρι στις αρμοδιότητες της ΕΥΠ, καταγγέλλει η ΝΔ!
Σάλος έχει ξεσπάσει γύρω από το νέο υπουργείο του Νίκου Παππά, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής στο νεοσύστατο υπουργείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιτίθεται προσωπικά στον κ. Παππά μιλώντας για «μία ακόμη σκιά» και για παρέμβαση στο έργο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, της ΕΥΠ!
Ο λόγος είναι ότι η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία δημιουργήθηκε ως αυτόνομη το 2015, συνεργάζεται άμεσα και ευθέως με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT), η οποία υπάγεται στην ΕΥΠ. Πλέον, όμως, θα τελεί υπό τον έλεγχο του κ. Παππά!
«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους» αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωση η ΝΔ.
«Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη μεθόδευση της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Παππά, που προσθέτει μια ακόμα σκιά στο πώς λειτουργεί αυτή η Κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία. Το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις» καταγγέλλει η ΝΔ.
Πάντως, για το θέμα ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε πως δεν ξέρει κάτι επ' αυτού.
Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής: Πως δημιουργήθηκε και πως πέρασε στο υπουργείο του Νίκου Παππά
Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2016 με τον νόμο 4389/2016.
Όπως προβλέπει ο νόμος, «αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία, υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και έχει ως αποστολή».
α002.jpg
Στο άρθ��ο 160, ορίζεται πως: «Συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT) και την Τεχνικής φύσεως Αρχή Ασφάλειας Πληροφοριών (INFOSEC) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” στους τομείς της αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής».
Πριν από μία εβδομάδα, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 123, δημιουργήθηκε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Όπως ορίζεται, το νέο υπουργείο συγκροτείται -εκτός των άλλων- «από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (άρθρα 159 επ. του Ν. 4389/2016, Α΄ 94), όπως έχει διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, μετα��ερόμενη σε αυτό ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού».
α001.jpg
Προφανώς, το «αυτοτελής δημόσια υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό» παύει στο εξής να ισχύει…
Δείτε εδώ τον επίμαχό νόμο και το Προεδρικό Διάταγμα:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top