Βούτσης: «Τον πρώτο λόγο για αριθμό αδειών, τίμημα και διαδικασία του διαγωνισμού έχει το ΕΣΡ»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής μετά την 6η Διάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα

Βούτσης: «Τον πρώτο λόγο για αριθμό αδειών, τίμημα και διαδικασία του διαγωνισμού έχει το ΕΣΡ»
​Ξεκάθαρο έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, ότι οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ανήκουν στο ΕΣΡ, μετά την ολοκλήρωση της 6ης Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην οποία υπήρξε τελικά συναίνεση.
«Είναι σημαντικό ότι υπήρξε η εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με μεγάλη πλειοψηφία και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να συγκροτηθεί άμεσα και να εργαστεί για να υπάρξει καταρχήν διαγωνιστική διαδικασία που να φέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πιο έγκυρο και σωστό αποτέλεσμα» επισήμανε σε δηλώσεις του.
«Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει η προετοιμασία για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς, διότι δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος, το δάσος είναι οι δεκάδες περιφερειακοί και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ολόκληρο το φάσμα του ραδιοφώνου και η τακτοποίηση, ο έλεγχος και η ρύθμιση όλης αυτής της υπόθεσης» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ακόμη ότι: «Θα είναι μία τομή όπου, πλέον στην ψηφιακή εποχή οι δημόσιες συχνότητες θα χρησιμοποιούνται και θα υπάρχει ενοίκιο γι’ αυτές, θα υπάρχει ρύθμιση, έλεγχος και δημόσια διαφάνεια. Πέραν του έντυπου λόγου, -που είτε έτσι είτε αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος δημοσίου και κρατικού ελέγχου-, για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και τα Μέσα του διαδικτύου έχουμε περάσει σε μία εποχή που χρειάζεται πολύ μεγάλη ευθύνη, προσοχή, δημοκρατικότητα, πολυφωνία, πλουραλισμός σε κάθε επίπεδο, αλλά και πρόγραμμα, ποιότητα, επίπεδο γλώσσας, καθώς και άνοιγμα στην κοινωνία. Όσο πιο τακτοποιημένο είναι το τοπίο, τόσο το καλύτερο είναι για όλους. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά και να πάμε γρήγορα σε μία τέτοια εξέλιξη».
«Ειδικότερα για το ΕΣΡ, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, στόχος μας είναι να υπάρξει προικοδότηση οργανοτεχνική για να μπορεί κάποια στιγμή να φτάσει στα επίπεδα του γαλλικού ΕΣΡ. Επίσης, χρειάζεται μια προικοδότηση πολιτική και προγραμματική για να υπάρχει μία κατεύθυνση και ένα πλαίσιο» διευκρίνισε και κατέληξε:
«Άρα θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΕΣΡ τα πρακτικά όλων των συζητήσεων, των προτάσεων, των σκέψεων, των τεκμηριώσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να μπορούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με σύμφωνη γνώμη με την πολιτική ηγεσία, αλλά με πρώτο το δικό τους λόγο να προχωρήσουμε στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα και στη διαγωνιστική διαδικασία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top