Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων μετά το πέρας της 6ης Διάσκεψης των Προέδρων

Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

​Για πολυπόθητη συνεννόηση, μετά την εγκατάλειψη από πλευράς κυβέρνησης των ακραίων επιδιώξεων για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ, έκανε λόγο το Ποτάμι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

«Δυνατό ΕΣΡ με τα 4/5 της Βουλής. Η πολιτική συνεννόηση στηρίχτηκε στην κατεύθυνση που οι εκπρόσωποι του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης είχαν από την πρώτη στιγμή διατυπώσει. “Περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι, περισσότερα χρήματα” ήταν η θέση μας και βέβαια όλα αυτά μέσα από αποφάσεις του ΕΣΡ και όχι καναλαρχών-υπουργών. Το θολό και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδες καθεστώς δεκαετιών στην τηλεόραση έπρεπε να μας είχε ωθήσει εξ αρχής να αναζητήσουμε ρυθμίσεις και λύσεις όπως η σημερινή. Σε αυτό επιμέναμε από το Φεβρουάριο του '15» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Για δικαίωση των θέσεων και των ενεργειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δήλωσή του μετά από τη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπογράμμισε πως το μήνυμα από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι διπλό: «Μήνυμα νίκης ��ης δημοκρατίας και μήνυμα δικαίωσης των θέσεων και ενεργειών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αποδείξαμε ότι, αν και είμαστε ένα μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, συνεχίζουμε να χαράσσουμε μεγάλους δρόμους για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητούμενα».
Οι θέσεις των μελών του ΕΣΡ «μοιράστηκαν σαν λάφυρα» κατά τη διάσκεψη των προέδρων, αναφέρει σε σχόλιό της η Ένωση Κεντρώων. Όπως τονίζεται, ενώ η ίδια πρότεινε συναίνεση, «τα άλλα κό��ματα διέπραξαν συναλλαγή και νομή λαφύρων».
«Η μεν ΝΔ, ενώ ζητούσε να καταργηθεί ο νόμος Παππά, έκανε πίσω και αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη δωδεκάτη ώρα διαπραγματευόταν με τη ΝΔ μοιράζοντας θέσεις του ΕΣΡ», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.
«Δυο άλλα κόμματα πήραν μια θέση έκαστο, η Ένωση Κεντρώων πρότεινε μάχιμο δημοσιογράφο που δεν είχε εξαρτήσεις και γνωρίζει άριστα τον χώρο των καναλιών, αλλά το σύστημα δεν είχε προφανώς θέση για άνθρωπο με ικανότητες και ανιδιοτέλεια. Μετά ταύτα η δική μας ψήφος ήταν "παρών" και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ευχόμαστε στο νέο ΕΣΡ να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top