ΔΝΤ: Τι ζητά για να μετάσχει σε νέο πρόγραμμα

Περιμένουν τις προτάσεις του Ντάισελμπλουμ στις 5 Δεκεμβρίου στο Ταμείο

Δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα βγαίνουν οι αριθμοί, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ραις.
Και επανέλαβε την θέση του Ταμείου για πρόγραμμα που θα βάζει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ άφησε να φανεί ότι η μείωση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα.
«Δεν ζητούμε περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα. Θέλουμε ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους. Όταν υπάρξουν, θα πάμε το πρόγραμμα στο Δ.Σ. για έγκριση. Δεν έχουμε σκληρό χρονοδιάγραμμα για αυτό, αλλά θα θέλαμε να γίνει σύντομα» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Ο Τζέρι Ράϊς είπε ακόμη οτι στο Eurogroup ο πρόεδρος Νταϊσελμπλουμ δήλωσε ότι θα παρουσιαστούν νέες ιδέες για την ελάφρυνση χρέους στις 5 Δεκεμβρίου.
«Το καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε. Όταν πάμε στο Δ.Σ. θέλουμε θα έχουμε ένα πρόγραμμα που θα βγαίνουν οι αριθμοί», επανέλαβε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα και αν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία από το Ταμείο φέτος αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν».
«Η μείωση χρέους δεν χρειάζε��αι να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις» είπε και πρόσθεσε ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top