Προβληματισμός στην κυβέρνηση για Τραμπ- «Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»

Τεράστιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα, επισημαίνει κυβερνητική πηγή

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί και για τα δύο ενδεχόμενα, με δεδομένη την αποτυχία των δημοσκοπικών εταιρειών να προβλέψουν οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει κυβερνητική πηγή σχετικά με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι «η επίσκεψη Ομπάμα είναι τεράστιας σημασίας με δεδομένο, πρώτον, το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για β' αξιολόγηση και χρέος και, δεύτερον, το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δεν φαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο».

«Φυσικά θα υπάρξουν μεταβολές στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά και στο διεθνές σύστημα, τις οποίες παρακολουθούμε στενά», προσθέτει η ίδια πηγή της κυβέρνησης και καταλήγει: «Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φάνηκε το πρώτο σοκ του ΣΥΡΙΖΑ, για το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Στον αντίποδα, ο Πάνος Καμμένος, έστειλε τα συγχαρητήρια του στο νέο Πλανητάρχη μέσω twitter, και επισήμανε τη σημαντικότητα της θέσης του Ελληνοαμερικανικού συμβούλου του Τραμπ, Γιώργου Παπαδόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top