Ο Ζουράρις έφαγε το Λιάκο από την Επιτροπή Παιδείας: «Βρωμώδης και πατριδοκλάστης»!

Τέλος ο «εκλεκτός» του Φίλη – Κρατάει από παλιά η κόντρα τους

Ο Ζουράρις έφαγε το Λιάκο από την Επιτροπή Παιδείας: «Βρωμώδης και πατριδοκλάστης»!

​Ζουράρις-Λιάκος σημειώσατε… 1!

O νέος υφυπουργός Παιδείας «έφαγε» τον εκλεκτό του Νίκου Φίλη από την προεδρία της επιτροπής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία λίγες ημέρες μετά την επίθεση του κ. Λιάκου προς τον κ. Ζουράρι με αφορμή την υπουργοποίησή του.

«Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος στο facebook για την επιλογή Ζουράρι.

ερρρ.jpg
Μάλιστα, είχε κάνει και νέα επίθεση μία ημέρα μετά: «Η παρουσία του Ζουράρη στο υπουργείο είναι ασύμμετρη με τις υποθέσεις που θα του δώσουν να χειριστεί. Συμβολικά επισκιάζει και τον Υπουργό. Μαζί με τους/τις συνεργάτες μου στο Διάλογο κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αφήνοντας το Πόρισμα με τις προτάσεις μας για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις ως παρακαταθήκη για τις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Έχω όμως την αίσθηση ότι στον άξονα Πολιτισμός-Παιδείας η κυβέρνηση δεν έχει σαφή προσανατολισμό και ιδέες για το τί πρέπει να κάνει».

ερρρ2.jpg
Παράλληλα, μετά την τελετή παράδοσης-παρ��λαβής στο Παιδείας και τον πύρινο λόγο του Νίκου Φίλη, είχε αποθεώσει τον απελθόντα υπουργό: «Μάθημα αξιοπρέπειας έδωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης. Είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις. Αήθεις. Όσοι γνώρισαν καλά τον Φίλη, κι εγώ τον γνώρισα από κοντά μόλις πριν από ένα χρόνο-όταν μου πρότεινε να αναλάβω την προεδρεία του Διαλόγου, διαπιστώνουν πως παρά τα εξ αντιθέτου θρυλούμενα, ο Φίλης: α) έχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, β) είναι από τους λίγους διαβασμένους Έλληνες (γνωρίζει πρόσωπα, βιβλία και ιδέες όσο πολύ λίγοι –και κυρίως σε σύγκριση με τους προηγούμενους ΥΠΕΠΘ που επίσης γνώριζα ), γ) έχει γνώσεις θεολογίας που πηγαίνουν πολύ πέραν των όσων διαθέτουν πολλοί που νομίζουν ότι θρησκεύονται –ίσως και από πολλούς Δεσποτάδες, δ) είναι ανοιχτός σε ιδ��ες και πρόσωπα –και αποδείχτηκε με τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο Διάλογο, και τέλος είναι ευθύς: το ναι-ναι, το όχι-όχι. Η αποπομπή του φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί τομή στην πορεία αυτής της κυβέρνησης».

ερρρ3.jpg
«Πρόβλημα» από τα παλιά για τον Ζουράρι ο Λιάκος: «Βρωμώδης και πατριδοκλάστης»!

Η αμοιβαία αντιπάθεια των δύο ανδρών είχε φανεί από την σκληρή επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο κ. Ζουράρις τον Φεβρουάριο στη Βουλή.

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας είχε υποστηρίξει ότι θα χαθεί η μάχη του διαλόγου για την Παιδεία καθώς -όπως είπε- υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή την βροντερή ηλιθιότητα, τη βρωμώδη -επιστημονολογικά- άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια -αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε».

Ο κ. Ζουράρις για να υποστηρίξει την συνέχεια του ελληνικού Έθνους, είχε θυμίσει ορισμένες λέξεις από την εποχή του Ομήρου: «Θεός, θάλασσα και χέζω»!

Ο ίδιος, είχε καρφώσει τον κ. Λιάκο λέγοντας ότι «την άποψη της συνέχειας θα τη διαβάσει κανείς στον Μίκη και τον Ρίτσο, που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές», ενώ είχε κάνει λόγο για «βοσκηματώδεις της ασυνέχειας», καλώντας τους να εντοπίσουν τα κοινά και τις διάφορες ανάμεσα στο «Τη Υπερμάχω» και την «Συννεφιασμένη Κυριακή!».

«Αυτός ο Λιάκος είναι κλασικός πατριδοκλάστης»

Ο κ. Ζουράρις δεν είχε σταματήσει εκεί και είχε εξαπολύσει κατ’ ευθείαν επίθεση στον κ. Λιάκο και σε συνέντευξή του τον Ιούλιο στον Focus FM.

Με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είχαν πει οι έφηβοι βουλευτές στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη: «Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος. Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγο αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για 4-5 χρόνια. Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top