Η πρώτη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας: «Παραπλανητικό το ερώτημα για το παράλληλο νόμισμα»

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα και δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η πρώτη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας: «Παραπλανητικό το ερώτημα για το παράλληλο νόμισμα»

​Στην πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση και ότι θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι «το 2017 η χώρα θα έχει το πλεόνασμα που πρέπει να έχει», ενώ τόνισε με έμφαση ότι «δεν χρειάζονται νέα μέτρα και πως δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο».

Ερωτηθείς για τις παλαιότερες δηλώσεις του ως ακαδημαϊκός για παράλληλο νόμισμα, ο υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για «παραπλανητικό ερώτημα» καθώς -όπως σημείωσε- ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Εξέφρασε δε την απορία πως δεν καταλαβαίνει τις ανακοινώσεις και τα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ότι κινδυνολογούν.

Μάλιστα ανέφερε ότι "το 2012 σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχα προτείνει την έξοδο από το ευρώ, ενώ εκείνος τότε είχε δηλώσει πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Όμως τότε κανείς δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις μου", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στην υιοθέτηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, τόνισε ότι δεν υπάρχει ακριβώς το σχέδιο Μάρσαλ, ωστόσο, είπε, πως υπάρχουν σε εξέλιξη ως το 2020 τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενώ έρχονται και άλλα επενδυτικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα γιατί μετά το Brexit έχουν αλλάξει οι κανόνες μέσα στη Γηραιά Ήπειρο και πως εμφανίζονται πολλές χώρες να έχουν φυγοκεντρικές τάσεις.

«Νομίζω πως για να δώσουν την πίστη στους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να αλλάξουν πολιτική και η επιστροφή της Ελλάδας θα τους βοηθήσει. Ίσως φαίνεται παράδοξο, αλλά υπάρχουν εκλογές σε Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία και ίσως δούμε πολιτικές αλλαγές σε Αυστρία και Γαλλία», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει και η Γερμανία να αλλάξει πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέρ του διπλού νομίσματος ήταν ο Δ.Παπαδημητρίου-Τι δήλωσε στην ορκωμοσία του

Παράδοση Υπουργείου Οικονομίας- Παπαδημητρίου: «Σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε τη δουλειά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top