Δεν ήθελε να φύγει από το υπ.Ναυτιλίας ο Δρίτσας-Αγκαλιάστηκε σφιχτά με τον Κουρουμπλή

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής

Δεν ήθελε να φύγει από το υπ.Ναυτιλίας ο Δρίτσας-Αγκαλιάστηκε σφιχτά με τον Κουρουμπλή

​Με... αιχμές αποχώρησε από το υπουργείο Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης - παραλαβής.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η αποχώρησή μου δεν... είναι εθελούσια, όπως γράφτηκε σε κάποια δημοσιεύματα» είπε χαρακτηριστικά, ο Θοδωρής Δρίτσας.

s2.jpg

«Αν και ήξερα ότι θα ερχόταν η τελευταία στιγμή, κανείς δεν είναι αιώνιος. Αντιμετώπισα κρίσιμα ζητήματα, προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και καμία δημοσιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραδίδοντάς στον διάδοχό του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο μεγάλος μου εχθρός είναι ο χρόνος που έχει μόνο ένα 24ωρο τη μέρα και ο μεγαλύτερος σύμμαχος εσείς οι συνεργάτες μου. Το να υπηρετείς το υπουργείο σημαίνει ότι δεν έχεις καμία προσωπική ζωή, ελεύθερο χρόνο, κομματική δράση», πρόσθεσε, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ.Κουρουμπλή και τον υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, είπε «αυτό το υπουργείο για να σου δώσει χαρά και ικανοποίηση πρέπει να το παντρευτείς».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην επ��τυχημένη από πλευράς λιμενικού διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ αναφέρθηκε και στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής ήταν όταν οι κ.κ Δρίτσας και Κουρουμπλής αγκαλιάστηκαν θερμά, λέγοντας τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο.

s.jpg

Κουρουμπλής: Δεσμεύομαι να συνεχίσω το έργο του Δρίτσα

«Δεσμεύομαι να συνεχίσω το έργο συνέπειας, διαφάνειας και ήθους του προκατόχου μου, Θοδωρή Δρίτσα», δήλωσε παραλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησ��ωτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Μου αρέσει να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες. Βλέπω, ακούγοντας», πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε τον Θ.Δρίτσα "πραγματικό ευπατρίδη" και έναν άνθρωπο που με την αρχοντιά και την ευπρέπειά του εκφράζει ότι καλύτερο έχει ο πνευματικός Πειραιάς.
s5.jpg
Ο νέος υπουργός τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό πατριωτισμό απαλλαγμένο από σωβινισμούς και εθνικισμούς για να προχωρήσουμε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς την ηγεσία του λιμενικού, τις ενώσεις των εφοπλιστών, των εργαζομένων και τα επιμελητήρια να δουλέψουν όλοι μαζί για να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
«Η πατρίδα βρίσκεται σε μια μεγάλη δίνη και δοκιμασία από εμάς εξαρτάται να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύονται τους ρόλους», δήλωσε και ανέφερε ότι «μέσα στην οικονομική κρίση μας συνάντησε ένα μεγάλο πρόβλημα το προσφυγικό που εξακολουθεί να παραμένει».
Σε αυτό το σημείο είπε ότι αντί να καταναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες να βρούμε όλοι τη γενναιότητα και να συναντηθούμε σε ένα κοινό μέτωπο αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα αλλά και την οικονομική κρίση, ενώ αναφέρθηκε στη ρύθμιση του χρέους με ποσοτική χαλάρωση.
s4.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top