«Λύγισε» ο Φίλης! ��στραψε και βρόντηξε για Τσίπρα και Ιερώνυμο

Τι είπε για την πολυσυζητημένη απομάκρυνσή του

Συγκινημένος παρέδωσε το υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης, στο νέο Υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Η απομάκρυνση του, που συζητήθηκε όσο καμιά άλλη, μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής, φαίνεται πως τον στεναχώρησε αρκετά.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, αφού έκανε τον απολογισμό του και αναφέρθηκε στο έργο του, ευχαρίστησε τον διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Κατσαρό, «αδελφό και σύντροφο για πάνω από 40 χρόνια», αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του, με τρεμάμενη φωνή. Στο τέλος του απολογισμού του, ο κόσμος που βρισκόταν εκεί ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με τον πρώην υπουργό να κρατά το βλέμμα του χαμηλωμένο για να κρύψει την συγκίνησή του.

180234.jpg
Ο Νίκος Φίλης σ��ολίασε σχετικά με την απομάκρυνση του, πως «όλοι βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις με εντολή του ελληνικού λαού και με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει την ευθύνη του σχηματισμού της κυβέρνησης αλλά και των διορθωτικών κινήσεων στους τομείς που υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις» και επεσήμανε:

«Από την πλευρά του κ. Τσίπρα δεν μου επισημάνθηκαν προβλήματα, αντιθέτως υπήρξαν θετικές αναφορές στο έργο του υπουργείου. Παρόλα αυτά το “Άριστα 20” πριν από ενάμιση μήνα, μετατράπηκε αιφνιδίως σε μη προβιβάσιμο βαθμό». (Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς είχε βάλει «άριστα 20» στις επιδόσεις του υπουργείου Παιδείας).

180237.jpg
Ο ίδιος επισήμανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «πρέπει να δούμε προσεκτικά ποιος κάνει λάθος… ο καθηγητής ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής;». Στη συνέχεια, τόνισε όλο νόημα: «Η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να του πρότεινε άλλες υπουργικές θέσεις.

«Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν αντίτιμο, δεν αγοράζονται» σχολίασε ο Νίκος ��ίλης, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε σε μεγάλο βαθμό την απομάκρυνσή του, ενώ έκανε λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους στην κατεύθυνση του διαχωρισμού ρόλου και αρμοδιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαβρόγλου: Τι είπε για τις Πανελλήνιες, τα Θρησκευτικά και τον Ιερώνυμο

Ποιος είναι ο νέος υ��ουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που «νίκησε» τον Φίλη

Σε κρητική ταβέρνα έμαθε ο Νίκος Φίλης ότι «κόβεται» - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top