Γαβρόγλου: Τι είπε για τις Πανελλήνιες, τα Θρησκευτικά και τον Ιερώνυμο

Ο νέος Υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τον Φίλη

Γαβρόγλου: Τι είπε για τις Πανελλήνιες, τα Θρησκευτικά και τον Ιερώνυμο

​Την ελπίδα να καταργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις εξέφρασε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, τον Σεπτέμβριο του 2017 να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές. Εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο νέος υπουργός τόνισε πως είναι τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του Νίκο Φίλη, ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη, λέγοντας πως με τον προκάτοχό του συνδέονται με φιλία δεκαετιών και τον θεωρεί από τα σημαντικότερα στελέχη της Αριστεράς.

Σε συνέντευξή του, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών και πως πρώτη μέριμνα της κυβέρνησ��ς είναι η ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης.
«Έχουμε ένα τριετές πλάνο -είχα την χαρά και την εμπιστοσύνη του υπουργού να συμμετέχω στις συζητήσεις με τους θεσμούς για τα εκπαιδευτικά θέματα από πέρυσι τον Οκτώβριο- και είμαστε σε μία πολύ καλή πορεία για την σύνταξη ενός τριετούς σχεδίου, το οποίο δείχνει τις δικές μας προτεραιότητες και με βάση αυτό θα πορευτούμε» είπε ο κ. Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δέκα μέρες. Επισήμ��νε δε ότι «το σημαντικό είναι οι συνέχειες και όχι οι ασυνέχειες, προσπαθώντας να συμπληρώσουμε διάφορα ενδεχόμενα κενά».
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας στην εκπαίδευση υπογράμμισε: «Ειδικά στα σχολεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, γι αυτό και η πρώτη μας μέριμνα θα είναι να ενισχύσουμε την ειδική εκπαίδευση, να αναβαθμίσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου που τώρα είναι εξαιρετικά προβληματικές, να ενισχύσουμε το ολοήμερο σχολείο, ώστε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις οικογένειες και να κάνουμε και τους νέους να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου και αυτό που εκπροσωπεί».
Καμία αλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών
«Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και διευκρίνισε: «Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».

Σέβομαι τον Αρχιεπίσκοπο

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top