Η τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θα κρίνει αν θα υπάρξει συναίνεση στο ΕΣΡ

Επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή και όχι κατάργηση του νόμου του

​Με την αυριανή τροπολογία στη Βουλή που αναστέλλει τον νόμο Παππά αλλά και την Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Η Νέα Δημοκρατία όμως ζητά την πλήρη κατάργηση του νόμου, ενώ αγκάθι παραμένει και ο αριθμός των αδειών, με τον Νίκο Παππά να επιμένει στο να παραμείνουν οι τέσσερις άδειες, με την σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται να παλινωδεί, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές επαναφέρουν το θέμα των προσωρινών βεβαιώσεων λειτουργίας που χθές έλεγαν ότι έχει παγώσει. «Να έρθει νομοθετική ρύθμιση για τις προσωρινές βεβαιώσεις» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στον North Fm.


«Μόνο η κατάργηση του νόμου Παππά "ξεκλειδώνει" τη συζήτηση για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» επέμεινε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο FM».


Ωστόσο, ο ��ρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση καθώς η λέξη «αναστολή του νόμου» αντί για την λέξη κατάργηση φαίνεται ότι θα προκαλέσει νέα διαμάχη.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου «αδειάζει» τους χειρισμούς Παππά στο θέμα των αδειών. «Έγιναν λάθη τακτικής, η κυβέρνηση δεν ωφελήθηκε από την μάχη αυτή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».


Η κυβέρνηση έχει ανοιχτά και εσωτερικά μέτωπα στο θέμα των αδειών καθώς οι 53 επέκριναν την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ. «Η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία» επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους.

Παππάς σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αναστολή, όχι κατάργηση


Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία του η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί αύριο.

Όπως υποστήριξε, η πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες διαφέρει παρά μόνο σε δυο σημεία. Σύμφωνα με τον κ. Παππά η ΝΔ ζητά να αλλάξουν:
-Τα άρθρα 1 και 13 του ν. 4339/15 με τα οποία καταργείται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αντικαθίσταται από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί, όπως υποστήριξε, το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.
-Το άρθρο 9 του ν. 4339/15 με το οποίο καταργείται το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.
«Αν καταργήσουμε τον νόμο τότε θα προκύψει ενδεχομένως αξίωση των υπερθεματιστών από το Δημόσιο για τα χρήματα που έδωσαν. Επιπλέον ο λόγος που μιλάμε για αναστολή και όχι για κατάργηση είναι επειδή ακόμη δεν υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΣτΕ. Ας μη χαρακτηρίσω την πρόταση Θεοδωράκη να βγει ΕΣΡ και να αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα των αδειών» ανέφερε.
«Ας μη χαρακτηρίσω την προταση Θεοδωράκη να βγει ΕΣΡ και να αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα των αδειών» τόνισε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας!

Όσον αφορά το αν είναι αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί ΕΣΡ, ο κ. Παππάς δήλωσε: «��ωτήστε τη ΝΔ. Αν η ΝΔ το θέλει , θα συγκροτηθεί ΕΣΡ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top