«Στα κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση της Public Issue- Ανασχηματισμός προ των πυλών

Τα νέα πρόσωπα που σκέπτεται να αξιοποιήσει ο Τσίπρας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου από τα αποτελέσματα και της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue σύμφωνα με την οποία η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 24 μονάδες.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισπεύσει τον ανασχηματισμό σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, ωστόσο οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν προβλέπεται να γίνουν πριν από τις αρχες της επόμενης εβδομάδας.
Για τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν «καρφιά». Μια δημοσκόπηση της Public Issue που είχε δημοσιευθεί στην «Αυγή» πριν από περίπου 20 ημέρες, έδειχνε πάλι πρωτιά για τη ΝΔ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε η αφορμή να σταματήσει η συνεργασία της εταιρείας με την εφημερίδα.
«Τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens έχουν πάρει φωτιά από τα συγχαρητήρια για τη δημοσκόπηση. Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν είναι εκλογές» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ενώ ο Πάνος Καμμένος από την Ινδονησία ανέβασε, επίσης στο twitter, ειρωνικό σχόλιο.
«Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή γι αυτό πρέπει να προσφύγει στη λύση των εκλογών» λέει η ΝΔ.
«Τα στοιχεία της έρευνας είναι συντριπτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση αυτή έχει πέσει σε έναν κατήφορο, που είναι δύσκολο να ξεφύγει και η λύση των εκλογών είναι λυτρωτική και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Τ. Θεοδωρικάκος, στον Alpha 989.
Ειρωνική ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter. «O κ.Παππάς ετοιμάζει τροπολογία για 4 εταιρίες δημοσκοπήσεων. Όσοι συμμετείχαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις θα κληθούν να ξαναψηφίσουν» έγραψε.
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις εκλογές ενώ δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να τραβήξει το χαρτί του ανασχηματισμού, κάτι όμως που δεν αναμένεται πριν από την συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ο πρωθυπουργός πάντως σκέπτεται να αξιοποιήσει νέα πρόσωπα σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι, δεν αποκλείεται η υπουργοποίηση της Λούκας Κατσέλη η οποία ολοκληρώνει τη θητεία της στην Εθνική Τράπεζα. Υπουργικό κοστούμι συζητείται πως θα μπορούσαν να φορέσουν ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού οικονομικού γραφείου Δημήτρης Λιάκος.
Επίσης, δεν αποκλειεται η αναβαθμιση του ξάδελφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου, αλλά και η στενή συνεργάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου η 30χρονη Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέα δημοσκόπηση ΦΩΤΙΑ δείχνει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της ΝΔ (42%) και ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top