Λεφτά υπάρχουν για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ και ΒΥΣΜΑΤΑ! Δείτε πόσοι και που διορίστηκαν και με τι μισθούς

Κάποιοι όταν... βόλευαν "συντρόφους" δεν σκεφτόντουσαν τους παιδικούς σταθμούς - Πρώτη ανάρτηση: 02/11/2016, 01:17

Ευκαιρία για γιγάντωση του κομματικού κράτους με νέες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, προσφέρει η δημιουργία των πέντε νέων υπουργείων. Αν και κυβερνητικοί παράγοντες το διαψεύδουν, η σημερινή πραγματικότητα στο Δημόσιο, άλλα δείχνει.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....

Υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί ως συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών, σε σύγκριση με πριν από ακριβώς ένα χρόνο, όταν δηλαδή ανέλαβε η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα ��ε τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι 2070, από 957 στα τέλη Σεπτεμβρίου του '15. Επίσης, οι πρόεδροι και τα μέλη Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου είναι 958. Οι εργαζόμενοι ως ειδικές περιπτώσεις 12.578, ενώ το έκτακτο προσωπικό 10.047. Σύνολο προσλήψεων που θεωρούνται κομματικές: 25.662 !

"Ως ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων"λογίζονται, μεταξύ άλλων:

-Ιδιώτες, οι οποίοι συνήθ��ς στελεχώνουν διάφορες επιτροπές
-Φοιτητές ή πτυχιούχοι που κάνουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία
-Αποσπασμένοι συνήθως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
-Αντιρρησίες συνείδησης, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας
-Θεραπαινίδες που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και
-Δικαιούμενοι υποτροφιών

Οι μετακλητοί υπάλληλοι και το έκτακτο προσωπικό, αποτελούν "παράθυρο" για κομματικές προσλήψεις, ώστε να ξεπεραστούν οι περιορισμοί του μνημονίου.

Μάλιστα, έχουν γίνει καταγγελίες για «όργιο» διορισμών συγγενών και φίλων. Άλλωστε είναι πιθανόν, το 2017 να βρεθούν και σε διευθυντικές θέσεις, εάν αλλάξει ο σχετικός νόμος.

Η επιβάρυνση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού μόνο από τις κομματικές αυτές τοποθετήσεις, υπολογίζεται σε 450.000.000 ευρώ (όσο δηλαδή το μισό ΕΚΑΣ που κόπηκε). Που σημαίνει μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών 1.464 ευρώ για κάθε μετακλητό υπάλληλο.

Ακόμη πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου. Καθώς οι συνολικές ετήσιες δαπάνες φτάνουν τα 8.854.000 ευρώ. Δηλαδή ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών για καθένα από τους 168 εργαζομένους στο πρωθυπουργικό γραφείο ανέρχεται σε... 3.764 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ωστόσο, παραμένουν κενές 94 θέσεις.

Τα πέντε νέα υπουργεία θα ανοίξουν την όρεξη για νέους κομματικούς διορισμούς.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις, αλλά μετατάξεις μέσω της κινητικότητας. Ωστόσο, στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 10%.

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτά τα στοιχεία είναι «μα καλά…. τα παιδάκια που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, την πρόσληψη νοσηλευτών και τους πόρους που έχει ανάγκη η κοινωνία δεν τα σκέφτηκαν;».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top