Απάντηση Κατρούγκαλου σε Ντάισελμπλουμ: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει!

Δεν κινδυνεύουν αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα ούτε και το επίδομα θέρμανσης υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη μετά από σύσκεψη

Απάντηση Κατρούγκαλου σε Ντάισελμπλουμ: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει!
Επιμένει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι «το ασφαλιστικό έχει κλείσει», μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, παρότι από την πλευρά του επιμένει για το αντίθετο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισε��μπλουμ, ανοίγοντας το ζήτημα ενόψει της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος, «το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την α' αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», καθώς εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων. Πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους.
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε, επίσης, ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα είναι τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα, για τα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν τα "πειράξουμε", θα είναι για να τα αυξήσουμε».
Από την πλευρά του, ο κ. Χουλιαράκης, ερωτηθείς σχετικά, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, και ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top