ΝΔ: Οι τρεις λόγοι που προτείναμε τον Κουτρομάνο - Η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης

«Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις»

Τους λόγους για τους οποίους προτείνει η ΝΔ τον Αθανάσιοα Κουτρομάνο για την προεδρία του ΕΣΡ εξήγησαν κύκλοι του κόμματος, πετώντας παράλληλα το μπαλάκι στην κυβέρνηση.

«Η ΝΔ ολοκλήρωσε τη θεσμική στάση σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Συγκρίνετε τους χειρισμούς και τις προτάσεις της κυβέρνησης με τους χειρισμούς και τις προτάσεις της ΝΔ. Είναι η μέρα με τη νύχτα» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

Oι ίδιες πηγές σχολιάζοντας το χρονικό σημείο που επέλεξε η ΝΔ για να κάνει αυτή την πρόταση ανέφεραν πως «χθες διαπιστώθηκε απόλυτο αδιέξοδο. Η παράταση μιας νοσηρής κατάστασης. Η ΝΔ απέναντι σε αυτό και αφού τα πράγματα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν θεσμικά πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, επισήμαιναν τα εξής: «Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της πρότασης του κ. Κουτρομάνου για την προεδρία του ΕΣΡ. Έχει απόλυτα διαφανή και άμεμπτη δημόσια πορεία, έχει πλήρως αποδεκτό κύρος από όλους και ευρύτατη αποδοχή».

«Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προηγείται η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα. Συμπληρώνεται τώρα η συνολική εικόνα. Η κυβέρνηση αναμετράται με τα λάθη της και υπέστη πολιτική ήττα. Η δική μας πρόταση είναι πρόταση άρσης του αδιεξόδου. Όλα κρίνονται στο τέλος, από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και αν θα αναλάβει τις ευθύνες της ή όχι» καταλήγουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Δείτε ακόμη:

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ από κυβέρνηση: ΠΑΓΟΣ στον νόμο Παππά - Ανοίγει ο δρόμος για το ΕΣΡ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top