ΑΥΤΗ είναι η τροπολογία με την οποία ο Παππάς ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ το νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναστολή και όχι την κατάργηση του νόμου Παππά- Πρώτη ανάρτηση 17:34

ΑΥΤΗ είναι η τροπολογία με την οποία ο Παππάς ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ το νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες

Την τροπολογία που αναστέλλει τα άρθρα 2 και 2Α του νόμου 4339/2015, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Η αναστολή είναι έως τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Πρόκειται για τις διατάξεις του νόμου Παππά, που αφορούν στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και στη διαγωνιστική διαδικασία. Την κατάθεση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την έναρξη της πέμπτης συνεδρίασης της διάσκεψης των Προέδρων με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
Όλα δείχνουν πως και αυτή η συνεδρίαση θα "πέσει στο κενό", αφού η υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα, ως πρόεδρος του ΕΣΡ, κατακεραυνώθηκε από τα κόμματα. Συνεπώς, δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τα 4/5 της πλειοψηφίας που απαιτούνται και να συγκροτηθεί ΕΣΡ.
παπα.jpg

Πιο συγκεκριμένα, η αναστολή αφορά:
1). Στον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας
2). στον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).
Η τροπολογία θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη.
ekuesh.jpg
Αντιδράσεις για την αναστολή και όχι την κατάργηση των διατάξεων του νόμου Παππά
Ο Νίκος Δένδιας σχολίασε πάντως, πως η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς δεν έχουν καν το θάρρος να καταργήσουν το νόμο και απλά αναστέλλουν την εφαρμογή του.
Την αντίδραση του στην τροπολογία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, οι διατάξεις Παππά δεν καταργούνται, αλλά αναστέλλονται, εξέφρασε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Πιστεύουμε ότι αυτό το φέρνει στη Βουλή σήμερα και αύριο θα το αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου το προεδρείο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας και να του ζητήσει να αλλάξει την τροπολογία και να μην προβλέπει αναστολή, αλλά κατάργηση. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βούτση να εγ��υηθεί ότι εφόσον προβλεφθεί κατάργηση, δεν θα αλλοιωθεί ο πυρήνας της διάταξης.
Εγγυήθηκε ο Βούτσης ότι δεν θα υπάρχει υπαναχώρηση

Ο Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο εγγυήθηκε προσωπικά πως η τροπολογία του Νίκου Παππά, δεν πρόκειται να ανατραπεί.

"Προσωπικά εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρχει υπαναχώρηση. Η διατύπωση ειναι σαφέστατη με την επιφύλαξη οριστικής για να μην δημιουργηθούν σοβαρές αιτιάσεις εκ μέρους όσων ήταν υπερθεματιστές. Μετά απο συζητήσεις με νομικούς επελέγη η διατύπωση. Δεν έχει σχέση με πολιτική ουσία, είναι για να μην υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις έναντι του δημοσίου" είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top