ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ασυμβίβαστο για Πολύδωρα θέτει η ΝΔ – Είναι πρόεδρος κόμματος!

Δείτε τον επίμαχο νόμο που απαγορεύει να είναι μέλος του ΕΣΡ πολιτικό πρόσωπο

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ασυμβίβαστο για Πολύδωρα θέτει η ΝΔ – Είναι πρόεδρος κόμματος!

Σε κίνηση-ματ προχωρά η ΝΔ όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.

Την ώρα που η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα φαίνεται πως ήδη έχει «καεί» αφού κατά της κυβερνητικής πρότασης εκφράζονται ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. Πολύδωρα, καίγοντας ολοκληρωτικά την υποψηφιότητα του.

Ειδικότερα, η ΝΔ θα απαντήσει στις μομφές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συναίνεση και τη μη υπερψήφιση του κ. Πολύδωρα με τον νόμο του 2836/2000 για το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφο 3 του συγκεκριμένου νόμου, τα μέλη του ΕΣΡ (και άρα και ο πρόεδρος) απαγορεύεται να είναι πολιτικά πρόσωπα!

«Η ιδιότητα του μέλους του Ε.Σ.Ρ. είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του ΥπουργικούΣυμβουλίου, του Υφυπουργού, του Βουλευτή, του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας, του στρατιωτικού εν ενεργεία, του υπηρετούντος στα σώματα ασφαλείας, του δημοσίουυπαλλήλου, καθώς και με την ανάληψη αξιώματος ή θέσης σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά το επίμαχο άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας είναι αρχηγός κόμματος, της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό, το οποίο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον ίδιο, τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Σταυρογιάννη, τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης (Νέα ΜΕΡΑ) Χρήστο Ζώη και τον πρώην βουλευτή και γραμματέα της Νέας ΜΕΡΑς Μιχάλη Γιαννάκη.

Το κόμμα του κ. Πολύδωρα συμμετείχε μάλιστα στις ευρωεκλογές του 2014 σε συνεργασία με το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης του Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου, παίρνοντας ποσοστό μόλις 1,04%.

Δείτε εδώ τον νόμο: ΕΣΡ.doc

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top