Στα δύο η κυβέρνηση για το ραδιοτηλεοπτικό – Ποιοι ζητούν «παύση πυρός»

Ανοικτό να χορηγήσει το ΕΣΡ και τις προσωρινές άδειες

Με πολυγλωσσία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση και να συγκροτηθεί αύριο το απόγευμα, από τη Διάσκεψη των Προέδρων το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, οπότε δεν θα τεθεί ζήτημα χορήγησης προσωρινών αδειών στα κανάλια έναντι χρημάτων, όπως έχει αναγγείλει ο Νίκος Παππάς.
«Αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε τι θα γίνει. Υπάρχει συναίνεση μετά τόσα χρόνια επώδυνων πολιτικών, για να βγούμε από την κρίση. Αυτά μετράνε τώρα» σημείωσε ο κ. Βούτσης.
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όμως, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Νίκος Φίλης, ζητούν ουσιαστικά παράκαμψη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με κατάθεση νέου νόμου.
Ωστόσο, ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι εξίσου αντισυνταγματικός με τη διάταξη Παππά, όπως επισημαίνει ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, επιμένει εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα φέρει ρύθμιση-γέφυρα που θα δίνει προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας για τα κανάλια έναντι χρηματικής καταβολής.
Μάλιστα, όπως είπε, σχετικές άδειες θα δοθούν ακόμη και σε επιχειρηματίες που σήμερα δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κυβέρνηση φέρεται πλέον να συζητά να χορηγήσει και τις προσωρινές άδειες στα κανάλια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εφόσον η αντιπολίτευση διευκολύνει στη συγκρότησή του, καθώς έτσι επιτυγχάνει τον κεντρικό της στόχο, να πληρώνουν στο εξής τα κανάλια ετήσιο ενοίκιο για τις συχνότητες που θα κατέχουν προσωρινά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top