Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου! Γιατί η ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μπαίνει και πάλι στο τραπέζι

Χρυσόγονος: Εάν το 2018 δεν βγούμε στις αγορές, η Ελλάδα χρεοκοπεί!

Φωτιές ανάβει στην Αθήνα η συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο υπογραφής και τέταρτου μνημονίου με τους δανειστές.
Μέσα στον Νοέμβριο η κυβέρνηση καλείται να έρθει σε συμφωνία σε καυτά ζητήματα με τους θεσμούς, τα οποία θα την δοκιμάσουν πολιτικά.
Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι κατά την τελευταία επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών έγινε πρόοδος για τα ζητήματα που περιλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Ωστόσο, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε δύσκολα ζητήματα, όπως:
- Δημοσιονομικά: οι θεσμοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αν μπορεί το 2017 να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%.
- Εργασιακά: οι θεσμοί δεν θέλουν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, θέλουν μείωση και του κατώτατου μισθού για όσους εργάζονται σε προβληματικές επιχειρήσεις και νέο
συνδικαλιστικό νόμο για δυσκολότερη προκήρυξη απεργιών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε και η δήλωση του Κώστα Χρυσόγονου που βάζει και πάλι τη χρεοκοπία της Ελλάδας πάνω στο τραπέζι!
Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Ε, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δανείσουν εκ νέου οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα και προειδοποίησε ότι αν δεν πετύχει το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα θα χρεκοπήσει και μάλιστα ατάκτως!
«Με την κατάσταση που δημιουργείται σήμερα, θεωρώ απίθανο να μας δανείσουν τα κράτη με διακρατικό δανεισμό. Αν το 2018 δεν βγούμε στις αγορές, τότε θα επανέλθει ο κίνδυνος μια άτακτης χρεοκοπίας και όχι συντεταγμένης, όπως συμβαίνει σήμερα» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top