ΟΧΙ στον «υπουργό της ζαρντινιέρας» από την αντιπολίτευση

Αδιέξοδο ενόψει της αυριανής διάσκεψης προέδρων

​Άρνηση από το ευρύτερο φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται να ��υναντά η πρόταση της κυβέρνησης, για την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Την αντίθεση τους έχουν εκφράσει, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Όχι» από το Ποτάμι στον Βύρωνα Πολύδωρα

«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΚΕ: Δεν παίρνουμε μέρος σε παζάρια με στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ

«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όχι» και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δε�� πρόκειται να ψηφίσουμε τον «υπουργό της ζαρντινιέρας» και αυτόν που πρότεινε τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου με τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του ΕΣΡ.

«Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει» αναφέρει και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση εξυπηρετεί τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει ότι παραμένει σταθερή στο να υπάρξει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ και σωστή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

«Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή - και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου - επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή» καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Χ. Θεοχάρης: "Δεν διδάχθηκαν τίποτα" στην κυβέρνηση

«H κυβέρνηση φαίνεται ότι δε διδάχθηκε τίποτα από την πρόσφατη πολιτική και στρατηγική της ήττα. Συνεχίζει το παιχνίδι με τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές. Ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ένα πρόσωπο από το παλιό πολιτικό σύστημα μόνο και μόνο για να κάνει επικοινωνιακή ρελάνς», επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα ζητήσει την απόσυρση του νόμου Παππά και τη σ��γκρότηση ΕΣΡ που θα προχωρήσει το διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών. Ενός ΕΣΡ με πρόσωπα ευρείας συναίνεσης και γνώστες του αντικειμένου.

Φαίνεται ότι εκεί στο Μαξίμου ξεμένουν σιγά-σιγά από εφεδρείες και καταφεύγουν σε λύσεις πανικού ευτελίζοντας δυστυχώς και τους θεσμούς.
Ας το ξανασκεφθούν πριν να είναι αργά...» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοχάρης.

Αδιέξοδο!

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι οδηγείται σε αδιέξοδο και η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του ΕΣΡ μέσω της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την επιλογή του νέου προέδρου του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 στη διάσκεψη τω�� προέδρων της Βουλής.

Με την αρνητική στάση που κρατούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους λίγο μετά την αποκάλυψη της πρότασης Πολύδωρα αυτός ο αριθμός δεν φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει ούτε στη συνεδρίαση της διάσκεψης που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης:

Πολύδωρας: «Το να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ είναι τιμητικό και αποτελεί πρόταση ευθύνης»

Να ΠΕΣΟΥΝ οι ΤΟΝΟΙ ζητά τώρα ο Παππάς: "Οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ''

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα! Ο Άδωνις για τον Πολύδωρα και ο διάλογος με τον Παπαδημούλη

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συνάντηση Τσίπρα με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μαξίμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top