ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συνάντηση Τσίπρα με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μαξίμου

«Θα προτείνουμε πρόεδρο του ΕΣΡ που δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ» λέει κυβερνητική πηγή

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συνάντηση Τσίπρα με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μαξίμου

Ένα πρόσωπο... έκπληξη, το οποίο η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει, θα προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η κυβέρνηση στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 12 μ.μ. συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι αναμένονται εξελίξεις την Δευτέρα στις 17.00, που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ακόμα η ίδια κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι: "Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή" και επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τέλος, όπως αναφέρει η κυβερνητική πηγή, ''τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού''.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top