ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συνάντηση Τσίπρα με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μαξίμου

«Θα προτείνουμε πρόεδρο του ΕΣΡ που δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ» λέει κυβερνητική πηγή

Ένα πρόσωπο... έκπληξη, το οποίο η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει, θα προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η κυβέρνηση στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 12 μ.μ. συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι αναμένονται εξελίξεις την Δευτέρα στις 17.00, που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ακόμα η ίδια κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι: "Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή" και επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τέλος, όπως αναφέρει η κυβερνητική πηγή, ''τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού''.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top