ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ξανά οι Τούρκοι-Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας έρχονται στην Ελλάδα

Τι είπε για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Πάνος Καμμένος

​Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα δεν πρόκειται να συζητήσει στην Αθήνα θέμα ελάφρυνσης του χρέους, όπως διακαώς επιθυμεί και μάλιστα διέρρεε την Τετάρτη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί κάποιου είδους νέο οικονομικό διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε. Ε. Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σε αυτό το ταξίδι του, προκειμένου να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που έχει κάνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τ.Ερνέστ.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκοψε από το τηλεγράφημα του την δήλωση πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα μιλήσει για το χρέος!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πάντως εξέφρασε την ευχή ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει τη χώρα μας, ερχόμενος στην Αθήνα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα σε δύσκολα χρόνια και εύχομαι αυτό να συμβεί και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περ��άει η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου και στην τουρκική προκλητικότητα, την ώρα μάλιστα που ο Ταγίπ Ερντογάν έλεγε για μια ακόμη φορά ότι οι Τούρκοι δεν πρέπει να ξεχνάνε τους ομοεθνείς τους στη Θράκη.

Η Τουρκία ζήτησε την αποχώρηση των νατοϊκών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο για το προσφυγικό, κάτι που όμως δεν «πέρασε» στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας.

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνει αντιληπτή στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top