Η επικίνδυνη επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

Το σχόλιο της Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Πολύ επικίνδυνη η επίθεση στη δικαιοσύνη και πολύ δικαιολογημένη η αντίδραση των δικαστών» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. «Οι τηλεοπτικές αδειες μπορούν κάποτε να δοθούν. Η ζημιά που επιχειρεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη, έναν θεσμικό πυλώνα είναι χωρίς επιστροφή αν δεν σταματήσουν εγκαίρως τις μεγαλοστομίες για πόλεμο, πραξικόπημα και όλα αυτά που λένε από χτες» τόνισε η δημοσιογράφος.
Όπως επισήμανε η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης είναι εντελώς σαθρή.
Πρώτα απ’ όλα το ΣτΕ δεν κάνει κοινωνική πολιτική. Δεν σκέφτεται τα 15.000 παιδιά που δεν θα πάνε στον παιδικό σταθμό, σκέφτεται μόνο την εφαρμογή του νόμου.
Αλλά ζήτημα προκύπτει και με την κοινωνική πολιτική που επικαλείται η κυβέρνηση. «Αναρω��ιέμαι: Τέλος Οκτωβρίου τα θυμήθηκε η κ. Γεροβασίλη τα παιδάκια; Γιατί σε μια κανονική χώρα, τα θυμάσαι όλο το χρόνο και κανείς πράγματα γι’αυτά. Αλλά η κυβέρνηση για παράδειγμα έχει εισπράξει όλα κι όλα 38 εκ. ευρώ από τα δις ��ης λίστας Λαγκάρντ, έχει ελέγξει όλη τη χρονιά 9 υποθέσεις από αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό. Τα λεφτά των αδειών λοιπόν θα έσωζαν την κατάσταση; Τα λεφτά των αδειών είναι το πρόσχημα, είναι κοινωνικός αυτοματισμός» τόνισε η Κ. Μακρή.
Πρόσθεσε η δημοσιογράφος: «Κι όλοι θέλουμε να πάρουν τα λεφτά. Ποιος φταίει που έκαναν έναν αδύναμο νόμο; Ας ετοίμαζαν ένα πιο στέρεο νόμο που θα δεν θα έβγαινε αντισυνταγματικός. Ουσιαστικά, τώρα απλώς μετακυλύουν την ευθύνη τους στο ΣτΕ. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Η ευθύνη είναι δική τους».
Όπως κατέληξε η Κ. Μακρή, «το συμπέρασμα και αυτής της υπόθεσης είναι πως η χώρα δεν κυβερνιέται με προχειρότητα, δεν κυβερνιέται με αυταρχισμό ή με βολονταρισμό. Γιατί με την ιδία προχειρότητα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση, ακριβώς το ίδιο κάνει και με τις τηλεοπτικές άδειες. Και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια και στις δυο περιπτώσεις».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top