Ρίχνουν τους τόνους αλλά συνεχίζουν την επίθεση στο ΣτΕ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Πώς σχολίασαν την απόφαση Κατρούγκαλος, Ρήγας, Μαντάς, Παπαδημούλης

Ρίχνουν τους τόνους αλλά συνεχίζουν την επίθεση στο ΣτΕ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Η ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε στη Δικαιοσύνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη κατά την πρώτη της δήλωση μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση, τους δικαστικούς κύκλους και τους ανώτατους νομικούς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν μάλιστα σήμερα,ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Βούτσης.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ρίχνουν τους τόνους, συνεχίζουν την επίθεση στο ΣτΕ.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε στο Πρακτορείο FM 104,9: «Όταν αυτοί που ελέγχουν την ενημέρωση, ελέγχονται από πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας υπονομεύεται. Σε αυτό λοιπόν το τοπίο η απόφαση του ΣτΕ κάθε άλλο παρά θετική είναι».
Ο επανεκλεγείς γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μ��λώντας στον Ant1 είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον και πως το Ανώτατο Δικαστήριο υπερασπίζεται την διαμορφωμένη κατάσταση που η κυβέρνηση ήθελε να αλλάξει.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς, είπε «Στο Κόκκινο» ότι: «Είμαστε σε μια φάση που το ΣΤΕ φέρνει εμπόδια στη δεδηλωμένη θέση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Από τη μεριά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε στο twitter: «Το ΣτΕ ακυρώνει τον διαγωνισμό. Επιστροφή σε ένα καθεστώς ασυδοσίας, που το ίδιο το ΣτΕ θεωρεί αντισυνταγματικό. Απαιτείται νέα ρύθμιση» και πρόσθεσε:
«Το ΣτΕ στέλνει μήνυμα σε Κυβέρνηση-ΝΔ: Άμεση, συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ κ τέλος στην 27ετή ανομία, με διαγωνισμό για νόμιμες άδειες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top