Κουμουτσάκος για ΣτΕ: «Κόλαφος και πολιτική αποτυχία η απόφαση για την κυβέρνηση»

«Μπροστά στα μάτια μας είναι σε εξέλιξη μια σύγκρουση θεσμών και αυτό είναι πολύ σοβαρό»

​Για την απόφαση του ΣτΕ το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παπά, αλλά και για την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης, μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με δηλώσεις του στην εκπομπή «Live U», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, έκανε λόγο για «απόφαση κόλαφο», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Τα γεγονότα είναι καταλυτικά. Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και μια αποτυχία στην πολιτική που η ίδια η κυβέρνηση έκανε εμβληματική. Απέτυχε στην πρώτη προτεραιότητά της. Ταυτόχρονα, εκτός από το νομικό γεγονός υπάρχει και ένα σοβαρό πολιτικό γεγονός. Υπάρχει μια βαθιά αντιδημοκρατική, αντιθεσμική αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνο από πλευράς κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και στελεχών της κυβέρνησης, που προδίδει λογική και φιλοσοφία ολοκληρωτισμού».

Τόνισε δε, πως «δεν έχει υπάρξει δημοκρατική κυβέρνηση που να έχει ισχυριστεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είναι ουσιαστικά υπό την επίδραση διαπλοκής και συμφερόντων. Μπροστά στα μάτια μας είναι σε εξέλιξη μια σύγκρουση θεσμών μέσα στο δημοκρατικό πολίτευμα και αυτό είναι πάρα πολύ σο��αρό», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει υποστεί δεινή πολιτική ήττα και έχει μπει σε ένα δρόμο ανεξέλεγκτης φθοράς. Κατόπιν όλων αυτών, το αίτημα για εκλογές παίρνει άλλη διάσταση. Υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα».

Στην ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε:

«Μετά την απόφαση του ΣτΕ βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Θα παρουσιάσουμε μια πρόταση που πιστεύουμε ότι θεραπεύει την μεγάλη αναταραχή, την παθογένεια, την αρρώστια, δημοκρατική και θεσμική που έχει συμβεί στον τόπο λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης και θα το κάνουμε με πλήρη συνείδηση της υπεύθυνης θέσης και του ρόλου μας», προσθέτοντας πως «μέσα στις επόμενες ώρες, η θέση της ΝΔ θα αποκρυσταλλωθεί σε όλες της τις πτυχές».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική δήλωση για εκλογές δεν σημαίνει ταυτόχρονα και εκλογολογία. Δεν σημαίνει ταυτόχρονα και μια αντίληψη ότι μπορούμε να τις επιβάλλουμε»,δηλώνοντας πως η ΝΔ θα καταθέσει «πρόταση που θα προτείνει διέξοδο από τα αδιέξοδα. Αν ο νόμος Παππάς βγει από το περιβάλλον, είμαστε εδώ να ασκήσουμε τον συνταγματικό μας ρόλο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top