«Χαμός» στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή-«Είστε ναζί» τους είπε ο Δένδιας-Αντίδραση και από Κανέλλη

Ο Χρ. Παππάς αποκάλεσε… «κόντε» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ

Επεισοδιακή μία ακόμη συνεδρίαση της Βουλής εξαιτίας της στάσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατά την συζήτηση ��ροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ολομέλεια.


Σε μία εκ νέου προκλητική συμπεριφορά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, είπε απευθυνόμενους σε βουλευτές της ΝΔ και στον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Νίκο Δένδια: «Σας παρακαλώ κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να έχετε αγωγή. Κύριε Δένδια, μιλάω, δεν είναι καφενείο εδώ. Αυτά να τα κάνεις στην Κέρκυρα κόντε»!


Ο Χρ. Παππάς μίλησε επίσης για «αστικοδεξιά» και «χαζοδεξιά», αναφερόμενος στη ΝΔ!


Ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε την πρόκληση να πέσει κάτω και απάντησε, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της τροπολογίας, κατά την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις.


«Το τελευταίο που περιμένουμε σε αυτή την αίθουσα είναι να εμφανίζονται ως τιμητές και ως προστάτες των εθνικών συμφερόντων αυτοί που εάν ήταν εν ζωή στις 28 Οκτωβρίου του 1940 δεν θα υπηρετούσαν τα εθνικά συμφέ��οντα υπό τη γαλανόλευκη, αλλά υπό τις κόκκινες σημαίες υπό τον αγκυλωτό σταυρό» είπε σχετικά με την Χρυσή Αυγή (οι βουλευτές της οποίας είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα).


Πρόσθεσε στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας:


«Άλλωστε το κόμμα τους στις πρώτες φάσεις της δραστηριότητάς τους στρατεύτηκε υπό τη σβάστικα. Κι όταν ομιλεί κάποιος προερχόμενος από αυτόν τον χώρο, να μην αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστής, αλλά ως εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ναζί κατά την κρατούσα άποψη».


Η συμπεριφορά του Χρήστου Παππά προκάλεσε την αντίδραση και της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία τόνισε, σχετικά με τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής: «Η ανοχή μας εν πολλοίς και η εκμετάλλευση μιας ευγένειας και μιας αξιοπρέπειας στη διαλεκτική, εδώ μέσα, νομίζω ότι αρχίζει και μας δημιουργεί προβλήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top