Νέα βέλη Σκουρλέτη: Να μη δώσουμε κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για ψίχουλα

Χαρακτήρισε παρωχημένα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΗ και του 65% των μετοχών του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ

Νέες αποστάσεις από το καυτό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι υπάρχει εσωκομματικό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ενέργειας αλλά και τους «53» που εξέφρασαν ανοικτά τη στήριξή τους σε αυτόν.

«Δεν πρέπει να αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για “ψίχουλα” και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους» είπε με νόημα μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ, όπου χαρακτήρισε παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ.

Ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για πολλές και σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες και πρόσθεσε: «Αν μπήκε κάποιο στοίχημα, αυτό κερδήθηκε. Επιλύσαμε ζητήματα που εκκρεμούσαν επί χρόνια, δουλέψαμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι, χωρίς κρυφή ατζέντα και με στρατηγική που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο ίδιος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με διατήρηση του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Εκτίμησε, δε, ότι έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, θα ανακοινωθούν πολύ καλά νέα.

Δείτε ακόμη:

Βίτσας: Να μην πάμε σε λογικές μηχανισμών εντός του κόμματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top