Διευθυντής γραφείου Πρωθυπουργού: «Αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, θα κάνουμε νέο»

"Αναλόγως την απόφαση, θα δούμε πως θα κινηθούμε" επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

​Μία μέρα πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ, το οποίο θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προχωρά σε αποκαλυπτικές δηλώσεις, λέγοντας πως «αναλόγως με το είδος της απόφασης, η κυβέρνηση ή θα κάνει νέο νόμο ή θα κάνει διορθώσεις στον ήδη υπάρχοντα».

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιο της για τα κανάλια

«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι φυσικά δεσμευτική, νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8 και συνέχισε λέγοντας:

«Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, γιατί ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις σε μία νομική απόφαση, σε μία δικαστική απόφαση, θα επιλέξουμε και πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου»

Ο ίδιος εξήγησε δε: «Δηλαδή, ακόμα και μια αρνητική απόφαση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από την σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».
Ερωτηθείς αν μπορεί σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:
«Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Αλλά σας ξαναλέω ότι αυτό εξαρτάται και από το είδος της απόφασης του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».
Mένει να δούμε ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, και αν επιτέλους θα ακούσει αυτό που απο την αρχή επισημαίνουν όλοι οι έγκυροι νομικοί της χώρας, δηλαδή ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου θα πρέπει να γίνει μόνο από το ΕΣΡ.
Νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστηρίων καθώς και το Σύνταγμα. Ωστόσο, τόνισε ότι «τα δικαστήρια δεν είναι για να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συν��άσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή».
Αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού, ο κύριος Τζανακόπουλος είπε πως «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό». Το όνομα του πάντως, είναι ανάμεσα σε αυτά που ακούγονται έντονα... ως προς την ανάληψη χαρτοφυλακίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top