Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού-ΕΚΤΟΣ Συμβουλίου Γεροβασίλη,Μπαλτάς,Σκουρλέτης

Έκπληξη στις εκλογές της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ήταν η Φωτεινή Βάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού-ΕΚΤΟΣ Συμβουλίου Γεροβασίλη,Μπαλτάς,Σκουρλέτης

​Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι στα σκαριά… και αναμένεται εντός των ημερών. Άλλωστε όπως είχε προαναγγείλει η Όλγα Γεροβασίλη, ο ανασχηματισμός, ο οποίος θα ήταν «δομικός», θα γινόταν μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αν και είναι ανάμεσα στα πρόσωπα-κλειδιά της κυβέρνησης δεν υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το ίδιο συνέβη και με τον Αριστείδη Μπαλτά, που έμεινε εκτός. Τα δύο αυτά πρόσωπα περιλαμβάνονταν στην πρόταση με τα 11 ονόματα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο μαζί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο, συνιστούν την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ποιούς ΔΕΝ πρότεινε ο Πρωθυπουργός για το Πολιτικό Συμβούλιο

Τόσο τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και τον Θοδωρή Δρίτσα, τους οποίους δεν περιελάμβανε ο πρόεδρος του κόμματος, για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, πρότειναν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο φέρονται να αρνήθηκαν την πρόταση. Αποφασισμένος είτε να μείνει στο υπουργείο που βρίσκεται ήδη, είτε να παραμείνει απλός βουλευτής εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει αν αφαιρεθεί από τις αρμοδιότητές του το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, αλλά και πως δεν σκοπεύει να αποδεχτεί ούτε τη μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τον ανασχηματισμό που… έρχεται.

Παράλληλα, έκπληξη ήταν η Φωτεινή Βάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι οποίες υπερψηφίστηκαν και εξελέγησαν, παρά το γεγονός ότι��προτάθηκαν από μέλη της Κ.Ε. και ήταν εκτός προεδρικής πρότασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρόταση του Τσίπρα για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου –Εκτός ο Σκουρλέτης

Π.Σκουρλέτης: Δεν είναι πουκάμισα τα υπουργεία να τα αλλάζεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παναγιώτης Ρήγας παραμένει στη θέση του γραμματέα

Με εκπλήξεις αλλά και αρκετά «λευκά» εξελέγη η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top