Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αισιοδοξία ότι «θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων», εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα «βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας θέσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι οι δικές μας θέσεις είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα», «αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω», επισημαίνει.
Υποσρτηρίζει επίσης, ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για... «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης». Και εξηγεί ότι υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα». «Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου», σημειώνει.
Για τον υποκατώτατο μισθό αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, «και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιμείνω στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός».
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυο μέτωπα, αυτοί που θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας, με τα γνωστά διαλυτικά αποτελέσματα, και «το μέτωπο το δικό μας, όλων όσοι θέλουμε την κοινωνική Ευρώπη και προφανώς όσοι θέλουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει η χώρα μας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Και επισημαίνει ότι «μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι υπεσχημένο ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, και αυτό επιπλέον θα δώσει μια ώθηση στην οικονομία, όπως προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί».
Θα σεβαστεί η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία την απόφαση του ΣτΕ
Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει:
«Υπάρχουν δικαστήρια στην Ελλάδα, η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία σέβονται τις αποφάσεις της δικαστικής. Δεν θεωρώ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο, το απαντώ απλώς ως υποθετικό, κατά τη γνώμη μου απίθανο, λόγω της ερώτησή σας. Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της ερώτησή σας, δηλαδή αν βγει πράγματι αντισυνταγματική η απόφαση δεν θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος; Αυτονόητο είναι, για κάθε νόμο».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top