Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον ανασχηματισμό

Οι τελευταίες πληροφορίες για τις αλλαγές και τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Το στίγμα στρατηγικής του κυβερνητικού έργου στα ανοιχτά μέτωπα αναμένεται να δώσει το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη θέση του Γραμματέα αναμένεται να εκλεγεί ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εκλεγούν κορυφαία στελέχη όπως οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Βούτσης, Φίλης, Σκουρλέτης, Δούρου, Παππάς και Δρίτσας.
Έτσι θα ανάψει το πράσινο φώς για τον ανασχηματισμό κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα περιλαμβάνει αλλ��γές στην σύνθεση των υπουργείων. Θα τοποθετηθούν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ενώ θα συσταθεί υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής..
Η Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα με πληροφορίες θα μετακινηθεί πιθανότατα στο υπουργείο Εσωτερικών, αν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετακινηθεί στο υπουργείο Υγείας.

Μια δομική αλλαγή που εξετάζεται είναι η σύσταση θέσεων συντονιστών υπουργών σε έξι κύκλους.
Συγκεκριμένα:
Οικονομία: Δραγασάκης,
Παραγωγικά υπουργεία: Σταθάκης,
Κοινωνική πολιτική: Ξανθός,
Εξωτερικά και Άμυνα: Κοτζιάς,
Θεσμικών θεμάτων: Εξωκοινοβουλευτικός,
Παιδείας-Πολιτισμού: Εξωκοινοβουλευτικός.

Πολύ πιθανή θεωρείται η μετακίνηση ή αντικατάσταση του Γιώργου Κατρούγκαλου από το Εργασίας, του Τρύφωνα Αλεξιάδη από το Οικονομικών, του Γιάννη Μουζάλα από την εταναστευτική πολιτική, της Σίας Αναγνωστοπούλου από το Παιδείας και της Θεανώς Φωτίου από το Εργασίας.
Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ για τις άδειες και θα την συνυπολογίσει στην διαμόρφωση του νέου σχήματος, για το αν θα μετακινηθούν ή θα αντικατασταθούν οι Παππάς, Σπίρτζης και Παρασκευόπουλος.
Ακόμη δεν έχουν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός θα ήθελε να μπεί στο κυβερνητικό σχήμα ο Λαοκράτης Βάσσης, που είχε προταθεί αρχικά για το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να μπουν και νέα στελέχη όπως οι Φάμμελος, Ζαχαριάδης, Μπάρκας και Βάκη.

Πριν από τον ανασχηματισμό θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο καθώς οι ΑΝΕΛ αναμένεται να διατηρήσουν, ενδεχομένως και να αυξήσουν τον αριθμό των κυβερνητικών θέσεων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top