Ήρθε ξανά στην Ελλάδα η Ντέλια Βελκουλέσκου- Ξεκινά η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

Αιχμές για το ΔΝΤ από τον Γ.Κατρούγκαλο

​Αύριο Κυριακή αρχίζουν τα όργανα της δεύτερης αξιολόγησης. Η Ντέλια Βελκουλέσκου θα βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όπου και θα ανοίξει τα χαρτιά της για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Όλες οι πλευρές εδώ και καιρό έχουν δώσει το στίγμα πως θα είναι μια επίπονη διαπραγμάτευση, ενώ και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ, έδωσε το ανάλογο κλίμα!

«Υπάρχουν ακραίες απόψεις», είπε ο κύριος Κατρούγκαλος, δείχνοντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως εκτίμησε πως μέσα από την διαπραγμάτευση θα βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, την, οποία χαρακτήρισε «εργασιακή ζούγκλα».

Στην αυριανή συνάντηση θα τεθούν οι βάσεις για τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις. Στο μενού των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν και φορολογικά θέματα, ενώ με αγωνία όλοι αναμένουν τις απαντήσεις των δανειστών για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο, αλλά και για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας.

Αξιωματούχος των Βρυξελλών δήλωσε πάντως ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου.

Για ακόμη μια χρονιά δηλαδή θα κάνουμε... Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την τρόικα!

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top