Λοβέρδος για Παππά και την «πρόβλεψή» του για το ΣτΕ: «Είναι καλά; Σε παραλήρημα είναι;»

Τι του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας

​Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για την «πρόβλεψή» του σε συνέντευξη σήμερα στον Real Fm , ότι θα είναι… έκπληξη αν εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ την Τετάρτη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.


«Είπε ότι θα είναι έκπληξη για αυτόν αν την Τετάρτη εκδοθεί η απόφαση. Τι μας λέει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος εδώ; Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά; Είναι κουβέντες από υπουργό αυτές, από μέλος της Εκτελεστικής και της Νομοθετικής λειτουργίας που απευθύνεται στη Δικαστική;», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.


Ανέφερε ακόμα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής, στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα, να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα, με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσής της».

Όπως επίσης πρόσθεσε: «Πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του» σχολίασε επίσης .

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΠΑ

Από την πλευρά του, απαντώντας στον κ. Λοβέρδο ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε:

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατ. ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε.

Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια».

ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο κ. Παππάς βέβαια «ξέχασε» να αναφέρει το πραγματικό δημοσιονομικό κόστος από το νόμο του, στην περίπτωση που εφαρμοστεί τελικά και δεν κριθεί άκυρος από το ΣτΕ. Το οποίο κόστ��ς ανέρχεται στο πολλαπλάσιο ποσό και φτάνει στο 1,7 δις ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΒ, χωρίς μάλιστα να υπολογισθεί το ψυχικό κόστος στις οικογένειες 2.000 ανθρώπων, πίσω από τους αριθμούς!

Όπως «ξέχασ��» επίσης να αναφέρει ότι κανείς δεν αντιτίθεται στην οριστική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία όμως θα πρέπει να γίνει από την εξουσιοδοτημένη από το Σύνταγμα ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, που θα ορίσει και τον αριθμό των αδειών.

Αλλά μπροστά στον πανικό του υπουργού Επικρατείας για την απόφαση του ΣτΕ και τον ανασχηματισμό, όλα αυτά φαίνεται ότι είναι λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νίκος Παππάς: Προέβλεψε ότι δεν θα βγάλει απόφαση το ΣτΕ την Τετάρτη


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top