Οι συζητήσεις Τσίπρα για το χρέος: Θετικός ο Ολάντ- Σκληρή η Μέρκελ

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την Τερέζα Μέι

Οι συζητήσεις Τσίπρα για το χρέος: Θετικός ο Ολάντ- Σκληρή η Μέρκελ

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με τους Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι, «σε καλό κλίμα», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο, ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος και επισημάνθηκε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να «δοθεί σήμα» ότι η Ευρώπη λύνει τα προβλήματα της.

Ακόμη, και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη να αρθεί η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί λόγω των διαφωνιών μεταξύ των θεσμών, ως προϋπόθεση για να υπάρξει λύση.

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι το ζήτημα ποσοτικής χαλάρωσης είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.

Τέλος, από την ελληνική πλευρά τονίστηκε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέρη κάτι που έγινε δεκτό από τη γαλλική πλευρά.

Πάγος από Μέρκελ για το χρέος

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να ήταν πιο σκληρή συγκριτικά με τον Ολάντ, στο θέμα τους χρέους. Οι κυβερνητικές πηγές ήταν πιο φειδωλές για τη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, αφού περιορίστηκαν απλώς στο να επισημάνουν στους δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες από όλες τις πλευρές και να αρθεί η αβεβαιότητα (σε σχέση με το χρέος) προκειμένου να υπάρξει γρήγορη έξοδος της χώρας στις αγορές.
Συνάντηση με τη Μέι
Στο περιθώριο τ��ς Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μει με την οποία συζήτησε το Κυπριακό και το θέμα των Ελλήνων φοιτητών και εργαζόμενων στη χώρα αυτή, μετά το Βrexit.
176539.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top