Ξεκάθαρο «άδειασμα» από τον Σουλτς στον Τσίπρα για το χρέος - Διαψεύδει την διαρροή

«Με εξέπληξαν οι φήμες ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία» τόνισε - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες - Πρώτη ανάρτηση 19:52

Διέψευσε ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Επιτροπές του θα αναλάβουν πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος, όπως υποστήριζε «διαρροή» κυβερνητικών πηγών από τις Βρυξέλλες!

«Άκουσα και εγώ αυτή την φήμη, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Με εξέπληξαν οι φήμες ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία. Μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα για το ελληνικό χρέος και για τις συζητήσεις που έχει η κυβέρνηση στην ΑΘήνα με τον ESM, IMF, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ. Και νομίζω πως η πηγή της φήμης βρίσκεται στo πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ατζέντα της οποίας θα υπάρξει συζήτηση τις επόμενες ημέρες και είναι φυσικό αυτό. Αλλά αυτό δεν αποτελεί μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου.

Όπως ανέφερε επίσης, την ίδια στιγμή Γαλλία και Γερμανία παραπέμπουν την ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα για το ζήτημα του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες για δεύτερη αξιολόγηση και χρέος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top